• Haberler
  • Bartın
  • Altunok 'Aziz şehitlerimiz sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak'

Altunok 'Aziz şehitlerimiz sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak'

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu Yıldönümü etkinlikleri Bartın’da Çelenk Sunma Töreni ile başladı. 

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, il protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, STK’lar, öğretmen ve öğrenciler ile şehit ve gazi yakınları katıldı. 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Dz.Kd.Alb.Erkan Şahin ve Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. 

“Minnetle, saygıyla, şükranla yâd ediyorum”

Dernek Başkanı Altunok, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada “Tarihi şan ve şeref dolu büyük Türk Milletini, vatan sevgisini, saadete imtihan olduğu Çanakkale Zaferinin yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Çanakkale Savaşı yüz binlerce şehit ve gazi verilen destansı bir zaferdir. Çanakkale Destanı Milletin her türlü yokluk ve acılar içinde millet birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini göstermiştir. 18 Mart 1915 bağımsızlığımızın değişmez bir parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz şanlı destanımızın tarihidir. Gururla kutladığımız ve tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi.  Türk Milletinin cesaretinin kahramanlığının, destan zaferlerden biridir. Milli Mücadele yıllarından bugüne kadar ülkemizin karşılaştığı her türlü tehlikeye karşı canlarını siper eden şehitlerimiz ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünün korunması huzur ve güven içinde yaşamamız milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda ederek milletimizin gönlünde yerlerini almışlardır. Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan aziz şehitlerimiz sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacaklar. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında özgürce yaşıyorsak bayrağımızı şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. İşte bu nedenle bugün bizlere düşen görev şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklar üzerinde atalarımızın, güzel ülkemiz için ödedikleri büyük bedelin anlam ve öneminin farkına vararak aynı bilinçle vatan topraklarına sahip çıkmak cumhuriyetimizi yeni kazanımlarla yarınlara taşımak, birlik ve beraber Korumak ve dünyanın çağdaş kalkınmış ve güçlü ülkelerinden biri olmaya yolundaki hedeflerimizi kararlılıkla yürütmektedir. Türk Milletini sindirme, bölme, parçalamaya yönelik planlar yapan hainler ve işbirlikçilere bilmelidirler ki aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın kaynağı Çanakkale ruhu muhteşem anlamında saplıdır. Şehitlerimizi Anma Günü olarak kutladığımız bu önemli gün Çanakkale'nin Türk Milletinin esir edilemeyeceğine, Türk vatanının parçalanamayacağını tüm dünyaya haykıranların günüdür. Bu önemli günde bir kez daha haykırıyoruz. Vatan sevdasıyla sarıldığınız al bayrağımızı bedeli ne olursa olsun sonsuza kadar dalgalandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale'de milletimizin ölüm, kalım, savaş ve kahramanca mücadele edip adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere aziz şehitlerimize kahraman gazilerimize fedakar milletimizin nice adsız kahramanlarını minnetle, saygıyla, şükranla yad ediyorum.” Dedi.Altunok 'Aziz şehitlerimiz sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak'Altunok 'Aziz şehitlerimiz sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak'Altunok 'Aziz şehitlerimiz sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak'

Bakmadan Geçme