Yeniden Amasra'da

Rusya'dan demir alan Astoria Grande isimli kruvaziyer 738 yolcusuyla Amasra'ya demirledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve 2021 yılında Uluslararası Giriş-Çıkışlara Açık Daimi Deniz Hudut Kapısı ilan edilen Amasra Limanı, kruvaziyer turizminin önemli duraklarından biri olmaya devam ediyor.

İlk kez 2022 yılının Ağustos ayında kruvaziyer ağırlayan Amasra, Rusya’dan demir alan 193 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip Astoria Grande isimli kurvaziyere yeniden ev sahipliği yapıyor.  

738 yolcusu ve 422 personeli ile sabah saatlerinde Amasra Limanına demirleyen kruvaziyer akşam saatlerine kadar demirli kalacak.

Rus turistler akşam saatlerine kadar Amasra Müzesi, Çekiciler Çarşısı, Büyük Liman, Amasra Kalesi, Fatih Camisi, Direkli Kaya, Ağlayan Ağaç, Bedesten ve Kemere Köprüsü gibi tarihi ve kültürel alanlarda vakit geçirerek yöresel lezzetleri de tatma imkanı buldu. 

Gelecek yıllarda potansiyel artacak

Kruvaziyer turizminin gözbebeği noktalardan biri olmaya aday olan Amasra’da gelecek yıllarda sefer sayılarıyla beraber potansiyelinde artması bekleniyor.

Amasra en beğenilen durak

Astoria Grande kruvaziyerinde bugüne dek yapılan anketler sonucu Amasra’nın Karadeniz üzerindeki duraklardan en beğenilen nokta olduğu ortaya çıktı. Gelecek yıl içerisinde farklı kruvaziyerlerinde Amasra’ya sefer düzenlemesi için girişim ve görüşmeler devam ediyor.

Bakmadan Geçme