Yatırımcı Amasra'dan kaçıyor

Gelen birdaha gelmek istemiyor

Yatırımcı Amasra'dan kaçıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelen bir daha gelmek istemiyor

Yatırımcı Amasra'dan kaçıyor. 

Belediye inşaat ruhsatı vermemek için elinden geleni yapıyor. 

Amasra İlçe Belediyesi müteahhitlere inşaat ruhsatı vermemek için elinden geleni yapıyor. 

Daha önce birçok müteahhit ile mahkemelik olan Amasra Belediyesi aynı tavrını yatırımcılara sergilemeye devam ediyor. 
Her şeyi hazır inşaat projesi için yaklaşık 1.5 yıldır ruhsat alamadıklarını belirten sektör temsilcileri, Amasra İlçe Belediyesinde farklı farklı tavırlarla karşılaştıklarını belirtiyor. 

Türkiye'de hem istihdam hem de her sektörün lokomotifi olan inşaat sektörü Amasra İlçesinde resmen durdu.

Müteahhitler ve mimarlar artık Amasra'da hiç bir iş ve inşaat yapamaz bir çivi dahi çakamaz duruma gelmiş. 

Nedeni ise inşaat başlama ruhsatlarının aylarca, senelerce verilmemesi, verilse dahi biten inşaatlar da çeşitli bahaneler ile yapı kullanma izni vermemesinden dolayı yatırımcının büyük zarar görmesi.

Sektör temsilcileri bu durumu 'amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek' olarak değerlendiriyor.

Yıllardır personel maaşlarını ve emekli olanların tazminatlarını ödemekte güçlük çeken Amasra Belediyesi, kasasını dolduracak yatırımların önünü kesmeye devam ediyor. 

Türkiye'nin ekonomide ki en büyük lokomotifi olan inşaat sektöründen Amasra Belediyesi ne yazık ki işi bilmeyen yönetim ve personellerinden dolayı hem alt yapı hem de üst yapı çalışmaları kasasında parası olmadığı için yıllardır yapılamıyor. 
En ufak arızalarda günlerce susuz kalan, yollarının dahi belediyenin yapacak gücü olmadığı için Hükümet yetkililerinin destekleriyle yapılan Amasra Belediyesinin tüm belediyelerde olduğu gibi en büyük gelir kaynağı olan yatırımcıların önü bir türlü açılmıyor. 
Bunu da örneği, Amasra Belediyesi ile daha önce sıkıntılar yaşayan büyük yatırımcılar gibi Bartın ve Türkiye’nin her noktasında yüzlerce daire, devlet binaları işi, altyapı ve üst yapı işleri yapan Aba İnşaat Firması Yetkilisi Ercan Aydın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Kimse Amasra'ya büyük yatırımın gelmesini beklemesin’ diyerek yapacakları 300 milyonluk yatırımda önlerinin nasıl kesildiğini yazdı. 

Ercan Aydın;
'Belediyedeki sığ düşünceyi maalesef bir türlü geçemedik.

Her önüne gelen bana Amasra'da ki yatırım değeri yaklaşık 300 milyonu bulacak 100 dairelik projemizin akıbetini soruyor.

Bende herkese bu belediyedeki yönetim anlayışı olduğu sürece hiç kimse ‘Amasra'ya büyük yatırım gelmesini beklemesin.’ Diyorum.

Dar düşünceli zihniyetlerle yıllardır bir çivi çakılmayan Karadeniz’in göz bebeği Amasra İlçesinde Belediye ekonomik yönden de çökme durumuna gelmiş.

Ancak ne hikmetse vatandaş Belediyenin umurunda değil. Umurunda olsa yatırımcıların Amasra'dan gitmesine değil gelmesine ön ayak olur.

Belediye vereceği inşaat ruhsatlarından alacakları harçlar ile birlikte artacak konut ve İş yerlerine yapacağı su abonelikleri, İş yeri açma ruhsatları, emlak, reklam ve çöp vergileri ile kasasının da dolmasını sağlayabilirdi. Buradan gelecek para ile hem personellerin maaşlarını hem de vatandaşa daha çok ve daha iyi hizmet etmeyi sağlardı.

Son günlerde yaşanan su sıkıntısını da gelen yatırımcılar ile iş birliği yaparak kendisinden 75 kilometre uzaklıktaki Ulukaya’ dan gelen su hattına da muhtaç kalmazdı ve ilçe sakinleri 1 hafta susuz kalmazdı. 

Bartın’da ve Türkiye’de yıllarını kurum işlerini yapmaya adamış biri olarak şunu çok net şekilde gördüm.

Amasra Belediyesinde bir otorite boşluğu var.

Kendilerini Başkandan çok daha yetkili gören, ancak yaptıkları işin vatandaşa hizmet işi olduğunu bilmeyen, hayatında Amasra'dan dışarı çıkmamış, kendilerini kanunlardan üstün gören, yetkisini çok fazlasıyla aşan kişilerin yönetmeye çalıştığı bir belediye.

Yatırımcıya ve ilçesine değer vermeyen böyle Belediyelerin batmaya mahkûm olduğunu ne yazık ki çok gördük.

Amasra Belediye Başkanı bizim yapacağımız projeyi bir kez bile açıp bakmadığını düşünüyorum.
Eğer baksaydı projede hangi sorunlar olduğunu, anlaşmazlıkların bugüne kadar neden çözülmediğini, tarafların haklı ya da haksız olduğunu çok rahat anlardı.

Bunu da öncelikle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne veya tarafsız olan mimarlar odasında ki işi bilen hayatını imar işlerine adamış mimar ve mühendislere danışarak çok rahat yapabilirdi.

Bu konuda Bartın Belediyesini çok rahat örnek alabilir.
Bartın Belediyesi yıllardır hem kendi mimar ve mühendislerine hem de Mimarlar Odasının görevlendirdiği Mimarlara projeleri inceletir sorunları diyalog yoluyla çözüme kavuşturuyorlar.

Ancak Amasra Belediyesi'nin amacı üzüm yemek olmadığını asıl amacının bağcıyı dövmek olduğunu, Amasra İmar işleri Müdürü ve personeli ile bizim Mimar ve mühendislerin olduğu, şahit olarak da arsadaki diğer arsa sahiplerimizin olduğu toplantıda çok net gördük. Toplantıdan sonra Amasra Belediyesine aşağıdaki dilekçe ile başvuru yaparak projemizin Bartın Çevre ve Şehircilik İklim değişikliği İl Müdürlüğüne gönderilmesini talep ettik.

Bu talebimiz müdürlükçe uygun görülüp inşaat ruhsatı kesildiği takdirde, hem müdürlük tarafından hem de bizler tarafından yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulacak ve gecikmelerden dolayı oluşan kayıplarımız içinde tazminat davası açma hakkımızı sonuna kadar kullanacağız' dedi.

Yorumlar 3
Gurbetçi 03 Kasım 2023 03:29

Tebrikler daha yolunu yapamayan belediyeden ne hayır beklersin

Ebru 02 Kasım 2023 12:23

Amasralı olarak, belediyenin önce alt yapı sorununu çözmesi de gerekiyor. Taşan dereler ve deniz suyunun halini yazın gördük. Bir de Amasra fazla gelişime müsait bir yer değil dağa taşa ev yaptınız peki Amasranın içi bu durumu kaldırabilecek kapasitede mi. Otopark, plaj, çöp her konuda sıkıntı yaşıyor yazın..Konut yapmadan önce bu küçük ilçenin yerleşme ve yaşama durumu da göz ardı edilmemeli. Kaldı ki tarihi eser çıkan kalıntıların olduğu yerler de arazilerimiz var. Buraya bile biz yerlisi olarak bir çivi bile çakamıyoruz. Mütahitler daireleri de yabancılara satıyorlar. Ülkemde yerleşmedikleri yer kalmadı.Lütfen yatırım yaparken halkıda düşünün. Paranın bozmadığı yer kalmadı.

Salih 31 Ekim 2023 19:40

Amasra halkı celladına aşık olmuştur.

Bakmadan Geçme