Türkiye ilk 10'da

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada Türkiye'nin dünyada tohumculukta ilk 10 ülkeden biri olduğunu belirterek, dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç edildiğini söyledi. 

Türkiye ilk 10'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Yumaklı, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamına düzenlenen “Çeltik Tohumu Temini Programı"na katıldı. Yumaklı, burada yaptığı konuşmada, bir karış toprağın bile boş kalmasını istemediklerini belirtti. 

“Tohumla ilgili bu ülkenin hiçbir sorunu yoktur"

Türkiye'deki tohumculukla ilgili de konuşan Yumaklı, “Bizim ülkemiz, dünyada tohumculukta ilk 10 ülkenin arasında. Yani bu memlekette kullanılan tohumların yüzde 97'sini biz yine bu memleketin topraklarında üretiyoruz. Çok eskiden yanlış bilinen doğruları hala söylemeye devam edenler var. Ben buradan tekrar ifade edeyim. Vatandaşlarımız müsterih olsun, tohumla ilgili bu ülkenin hiçbir sorunu, hiçbir problemi yoktur. Elbette ki bazı ürünlerde geliştirmemiz gereken alanlar var, onları da hızla hem bizim Bakanlığımıza ait kurumlar hem de özel sektör çok hızlı bir gelişim içerisinde. Yani dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz. Böyle bir ülke durumundayız. İnşallah bizler Anadolu'nun bütün topraklarını da sertifikalı tohumlarla buluşturmaya devam edeceğiz." dedi.


 

Bakmadan Geçme