Türk Sağlık-Sen'den 14 Mart açıklaması

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Besim Coşkun açıklama yaptı

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Besim Coşkun açıklama yaptı.

Bartın Devlet Hastanesi önünde gerçekleşen açıklamada sendika adına konuşan Şube Başkanı Çoşkun, “Bir 14 Mart Tıp Bayramını yine kutluyoruz ama sadece sembolik olarak kutluyoruz. bayram dediğimiz de mutlu olmalıyız, bayram dediğimizde huzurlu olmalıyız, bayram dediğimizde liyakat olmalı, bayram dediğimizde bunlar olmalı ki gerçek anlamda bayram kutlayalım.” Dedi.

Maaş artışından geriye yalnızca %3,47 kalmıştır

Coşkun açıklamasının devamında, “Fedakârlığın timsali olan sağlık camiasının sorunlarına çözüm üretilmesi ve temel beklentilerinin karşılanması  bir gerekliliktir. Tüm sağlık camiası olarak; bizler tek kalem maaş istemekteyiz. Ücretlerin belirsizlikten kurtulup ay sonunda ne kadar ücret alabileceğimizi öngördüğümüz bir ücret politikası talep etmekteyiz. Enflasyon rakamlarına bakıldığında memurlarımıza yapılan maaş artışından geriye yalnızca %3,47 kalmıştır.  Evet enflasyona baktığımızda % 3.47 kaldı fakat yarın çalışanların çoğu alacağımız maaş ile birlikte % 20’lik vergi dilimine girerek  kaybımız böylece % 5 daha artmış olacak. Biz çalışanlar olarak daha ilk 3 ayda eksiye girmiş durumdayız. Maaşlardaki erimenin durması adına ek zam ve  refah payı uygulamasının hayata geçmesini, nöbet, giyim vb. ücretlerin günümüz şartlarında bir anlam ifade edecek değerlere ulaşmasını beklemekteyiz.” Şeklinde konuştu.

Ehliyet ve liyakatin esas alınmasını arzulamaktayız

Sağlık çalışanlarının beklenti ve taleplerini de sıralayan Coşkun, “Biz çalışanlar olarak; Sağlıkta şiddetin en aza indirilmesini, sağlık kurum ve kuruluşlarında can güvenliğimizden emin şekilde şifa dağıtmak istemekteyiz.  Yine çalışanlar olarak; istihdamda planlı bir politika izlenerek hem iş yükümüzün hafifletilmesini hem de atama bekleyen genç sağlık çalışanlarının kamu hizmetinde görevlerine başlamasını talep etmekteyiz.  Objektif bir sınavla yönetici atamalarının yapılmasını ehliyet ve liyakatin esas alınmasını arzulamaktayız.  Mobbing, adam kayırmacılık ve ayrımcılık yapılarak, çalışma huzurunun bozulmasına, adaletin zedelenmesine bir son verilmesini beklemekteyiz. Mevzuat düzenlemeleri ile çalışma hayatının zorlaştırılmasının, cezalarla sağlık hizmetlerine yön çizilmesinin durdurulmasını talep etmekteyiz.  Mazeret tayinleri başta olmak üzere eğitim gibi Anayasal haklarımızın kullanmasına engel olan düzenlemelerin ortadan kaldırılarak kamuya bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında atama ve tayinlerde engellerin sonlandırılmasını istemekteyiz. Tüm sağlık camiası olarak ayrımcılığın olmadığı, görev tanımlarının net belirlendiği daha iyi bir çalışma hayatı arzu etmekte, emeğimizin karşılığını aldığımız, çalışma ortamından memnun olduğumuz bir çalışma düzeni arzulamaktayız.  Beklentilerimizin karşılanması, sorunlarımıza çözüm üretilmesinin yolu ise sosyal taraflarla diyalog içerisinde çalışanın görüşü alınarak düzenleme yapmaktan geçmektedir. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmasını bekliyor, sağlık camiası için her türlü katkıyı vermeye Türk Sağlık Sendikası olarak hazır olduğumuzu da dün olduğu gibi bugünde ifade ediyoruz.  Türk Sağlık-Sendikası olarak objektif bir bakış açısıyla, hesapsız olarak her zaman ve şartta doğruları söylemekte, yapılması gerekenleri ifade etmekteyiz.  Sendikal mücadelemizde hakkın yerini bulması, çalışanların mağduriyetinin sonlanması ve haksızlıkların son bulması için bir mücadele yürütüyoruz. Dün olduğu gibi bugünde hak aramanın, çalışanın yanında olmanın tek ve güvenilir adresiyiz.  Doğruları söyleme, çalışan için mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha kararlılıkla vurguluyor, sağlık camiasının sorunlarına çareler üretilip, çözüm için adım atılması temennisiyle 14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun diyoruz.” İfadelerinde bulundu.

Bakmadan Geçme