Tüberküloza karşı vatandaşlar bilgilendirildi

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Dünya Tüberküloz Günü kapsamında bilgilendirici broşür dağıtıldı. 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Dünya Tüberküloz Günü kapsamında Ulus, Amasra, Kurucaşile İlçeleri, köylerde vatandaşlara, okullarda öğrencilere ve kurumlarda sağlık çalışanlarına yönelik bilgilendirme yapıldı. 

Müdürlükte konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Tüberküloz dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam eden bulaşıcı ancak önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. “Dünya Tüberküloz Günü” etkinlikleri kapsamında; Ulus, Amasra ve Kurucaşile, ilçelerimizde köylerde vatandaşlarımıza, okullarda öğrencilere ve kurumlarda sağlık çalışanlarına yönelik bilgilendirme ve broşür dağıtımı faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. 

Tüberkülozdan korunma, toplum sağlığını ilgilendiren önemli bir konudur ve korunma dört başlık altında sıralanabilir:

1. Tüberkülozlu hastaların etkin şekilde tedavisi,

2. Koruyucu ilaç tedavisi,

3. Henüz infekte olmamış çocukluk yaş grubundaki bireylerin BCG aşısı ile korunması,

4. Tüberküloz bulaşmasının önlenmesi.

2-3 haftadan uzun süren öksürük şikâyeti olan ve akciğer bulguları antibiyotik tedavisi ile düzelmeyen hastalarda Tüberküloz araştırılmalıdır.

Solunum ve damlacık yolu (öksürme, hapşırma vb.) ile bulaşan hastalıklardan korunmada basit kişisel önlemlerin alınması bulaşıcı hastalıkları önemli ölçüde azaltmaktadır.”

Bakmadan Geçme