'Siyaseti halk için yaparsan, halk seni seviyor'

Bartın Belediye Başkanı adayı M. Rıza Yalçınkaya konuğu olduğu Ercan Aydın ile ER Meydanı programında adaylık sürecinden projelerine kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bartın Belediye Başkanı adayı M. Rıza Yalçınkaya Bartın Televizyonu Facebook Sayfasında yayınlanan Ercan Aydın ile ER Meydanı programının canlı yayın konuğu olduğu. Aydın’ın sorularına yanıt veren Yalçınkaya konuşmasında “‘Nerede kalmıştık? Diyerek yeniden yola koyuluyorum” ifadelerine yer verdi. 

Aydın’ın adaylık sürecine ilişkin sorusuna yanıt veren Yalçınkaya, Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçiremediği projeleri gerçekleştireceğini ifade ederek, “Siyasette uzun seneler görev yaptım. 1999’da başladığım siyaset hayatımı 2018 yılına kadar devam ettirdim. Hem Belediye Başkanlığı görevim de hem de Milletvekilliği görevimde Bartın halkının bana katkısını göz ardı edemem. Gerçekten bana inandılar, bana güvendiler, destek verdiler, beni sevdiler kendi içlerinden biri olarak gördüler. Beni seviyorlar, güveniyorlar. Bende bu sevgiye ve güvene layık olabilmek amacıyla hem Belediye Başkanlığı hem de Milletvekilliği dönemimde onların bana verdiği oyları hela ettirebilmek için, onların bana duydukları güveni zedelemeden bu onurlu ve gururlu görevleri layıkıyla yapmaya gayret ettim. 1999’da ben yaşanabilir bir Bartın sloganıyla yola çıkmıştım. Bartın’ı herkesin mutlu yaşadığı bir şehir haline getirmek, bu kentin yaşanabilir olması için bu kente başka şehirlerde gördüğümüz şeyleri neden yapamıyoruz diye kendimin de bunu başarabileceğimi düşünerek yola koyulmuştum. O zaman yaptığım hizmetlerin bazılarını 2007 yılında istifa edince yapamamıştım. Bartın’ın mevcut potansiyelini daha da artırarak yeteri kadar yapamadığımı gördüm. Bu dönem içerisinde ‘Nerede kalmıştık?’ diyerek tekrar yola koyuluyorum.” Dedi.   

“Siyaseti halk için yaparsan, halk seni seviyor”

Yalçınkaya konuşmasının devamında Bartın halkının her seferinde kendisine sahip çıktığımı söyleyerek, “Siyaseti halk için yaparsan halk seni seviyor. Ben siyasetin içinde olmadığım dönemde bile hep halkın içinde oldum. Halkın arzusunu, isteğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadım. İnsanlar bizim çalışmalarımızı gördü, tekdir etti ve sevdi. Bize her zaman sahip çıktı.  Bu halkın her verdiği oyun hakkını vermek zorundayım. Bu nedenle her seferinde bana sahip çıkan bu halka üzerime düşen görevi yapmak arzusu içerisinde oldum.” İfadesini kullandı.  

“Dedikodularla yıpratmaya çalışıyorlar”

Aydın’ın Belediye Başkanı olursanız Belediye çalışanlarının işinden olacağı ile ilgili söylentileri sormasının üzerine Yalçınkaya şunları söyledi, “Öyle biri olsam bu halk bana gönlünü açmaz. Siyasette bazen böyle kötü gösterip oyunu almak ya da Belediyede çalışan memurun gözünü ‘Rıza Yalçınkaya seçilirse işinizden olacaksınız’ diye oy almak için dedikodu mekanizması oluşuyor. Ben hiçbir zaman Bartın Belediyesinde görevini sorumlulukla yerine getiren memurla, işçiyle uğraşan bir insan değilim. İşini yapmayanı aldığı paranın hakkını vermeyenleri çalışın diye uyarırdım.  Devletin kurumlarında bir Belediye Başkanı değiştiğinde verilen hakları ne işçinin ne de memurun elinden kimse alamaz. Böyle dedikodularla yıpratmaya çalışılıyorlar bu beni üzüyor.”  

“Toplumsal belediyecilik sistemini Bartın halkına göstereceğim”

Yalçınkaya, Aydın’ın “Belediye Başkanı olursanız hangi projeleri yapacaksınız” sorusunu ise şöyle yanıtladı, “Öncelikle kamu ve toplum yararını önde tutan bir toplumsal anlayışlı Belediyeciliği Bartın’a yeniden hissettirmek istiyorum. En büyük eksiklik bu. Bu yönetimin hak, hukuk, adalet kavramlarına uygun, adil ve eşit bir şekilde olmasını istiyorum. Kişiye göre hizmet anlayışı değil, toplumsal belediyecilik sistemini tekrar Bartın halkına göstermek için taşın altına elimi koyuyorum. Onun ötesinde yaşanabilir bir Bartın kenti için çok uğraşmıştım. Bu yarım kalan projeleri tamamlamak istiyorum. Bunlardan bir tanesi içimde uhde kalmıştı; Gazhane parkının karşısı kıl burnu orada bir yay köprüsü, oradan itibaren Orduyeri Köprüsüne kadar bir rekreasyon alanı. AVM’nin olduğu yer bir meydan ve o bölgeyi bir turizm merkezi olmasını istiyordum. O dönem hazineye ait olan yerleri bize vermediler o yüzden süreç biraz uzadı. Yarım kalan projelerimi tamamlayarak özellikle çoğu yerde bulunmayan bu ırmağı Bartın’ın ekonomisini güçlendirmek arzusu içerisindeyim.” 'Siyaseti halk için yaparsan, halk seni seviyor''Siyaseti halk için yaparsan, halk seni seviyor'

Bakmadan Geçme