Şehit Mehmetçikler için dualar edildi

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Mehmetçikler ve tüm şehitler için sabah namazı sonrası tüm camilerde 'Şehitlerimize Dua İçin Sabah Namazında Buluşuyoruz' programı düzenlendi.

Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin de Bartın Orduyeri Camii’nde gerçekleştirilen programa katıldı.

Burada okunan tesbihatlar ve getirilen salavatlardan sonra kılınan sabah namazının ardından Müftü Keskin cemaate hitap etti.

Müftü Keskin konuşmasın şu ifadelere yer verdi; “Bugün, yüreğimizi derinden etkileyen bir acıyla burada toplandık; 9 vatan evladımızı kaybettik, Allah rahmet eylesin. Bu topraklarda huzur içinde yaşayabilmemizin için Mehmetçiklerimiz canlarını bizler için siper ediyor. Onlar, bu vatan için sevdiklerinden ayrı düşerek, yılmadan, yorulmadan görevlerini yerine getiriyorlar. Dualarımız, şehitlerimizin aileleriyle birlikte, bu kutsal vatan için görev yapan Mehmetçiklerimizle. Bugün burada toplandık şehitlerimiz için dua ediyor, birbirimize destek oluyor ve onların yanında olduğumuzu hissettiriyoruz. Bu anlamlı buluşma, unutmadığımızı ve minnettarlığımızı ifade etmek için bir vesiledir. Şehitlerimize ve ailelerine sabır, gazilerimize sağlık ve huzur diliyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun.” 

“Şehitlerimiz, bizim için birer rehberdir”

Müftü Keskin konuşmasının devamında “Şehitlerimiz, bu toprakların vatan olmasını sağlayanlardır. Onlar, bu toprakları bize emanet ettiler. Şehitlerimizin aziz hatırasını daima yaşatmak ve onların yolundan gitmek için gayret göstermeliyiz. Şehitlerimiz, bizim için birer örnektir. Onların kahramanlıklarını ve fedakarlıklarını her zaman hatırlamalıyız. Şehitlerimiz, bizim için birer rehberdir. Onların izinden giderek, bu vatan için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olmalıyız. Aziz şehitlerimiz, Allah'ın rahmetiyle cennettedir. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Vatanımız için birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkalım. Allah, hepimizi şehitlerimizin yolundan gitmeyi nasip etsin.” Dedi.

Bakmadan Geçme