Öğrencilere Gıda ve Hijyen Eğitimi verildi

Bartın'ın Ulus ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce öğrencilere 'Gıda ve Hijyen Eğitimi' verildi

Bartın’ın Ulus ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce öğrencilere ‘Gıda ve Hijyen Eğitimi’ verildi.

75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonundaki etkinliğe Kaymakam Fırat Kadiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, Doç. Dr. Ömer Baykal ve İlçe kurum amirleri katıldı.

Programda öğrencilere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından gıda güvenliği ve hijyen konularında bilinç seviyeleri artırılması, gıda güvenilirliği, israf ve gıda okur yazarlığı, hakkında bilgi verildi.

Kaymakam Fırat Kadiroğlu yaptığı değerlendirmede, beslenmenin sağlık açısından en önemli etken olduğunu belirtti.

Beslenme alışkanlığı kazanılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi gerektiğini kaydeden Kadiroğlu, “Fastfood türü bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli besinlerden uzak durmalıyız. Güvenilir gıda ve hijyen mutlu bir yaşamın en önemli anahtarıdır. Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı beslenmek şarttır. Bu kapsamda ilçemizde bu eğitimleri gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme