Obezite farkındalık eğitimi verildi

4 Mart Dünya Obezite Günü dolayısıyla Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 'Sağlıklı Beslen, Egzersiz Yap, Sağlıklı Kiloda Kal' ve 'Haydi, Obezite ve Gençliği/Yaşlılığı/Egzersizi Konuşalım' konularında etkinlik düzenledi. 

Etkinlik kapsamında Toplum Sağlığı Merkezine başvuran vatandaşlara “Sağlıklı Beslenme ve Obezite” konusunda farkındalık eğitimleri verildi. Ayrıca vatandaşlara broşür dağıtıldı.  

Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite görülme sıklığı hızla artmaktadır. Bu artış ile birlikte diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, kanser vb. kronik hastalıkların görülme sıklığı da artış göstermektedir. Beslenme, obeziteye etki eden en belirgin ve önemli çevresel etmendir. Sağlıklı vücut ağırlığına ulaşmak ve ideal vücut ağırlığını korumak, kaliteli bir yaşam sürdürmek için gereklidir. Bu noktada obezitenin önlenmesi ve tedavisinde diyetisyenlere ve bireylere önemli görevler düşmektedir. Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde tüm vatandaşlarımızın beslenme konusunda doğru bilgiye ulaşması ve obeziteden korunması için sağlıklı beslenme desteğiyle hizmet verilmektedir. Şimdi sıra sizde.” 

Bakmadan Geçme