Meteorolojiden sıcak hava uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tüm yurtta etkili olacak sıcak hava dalgasına karşı uyarıda bulundu. Bartın'da hava sıcaklığının hafta boyunca 30 derecenin üstünde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan sıcak hava uyarısında, “Yapılan son değerlendirmelere göre; halen batı ve güney bölgelerimizde etkili olan sıcak hava dalgasının, 19.07.2023 Çarşamba gününden itibaren tüm yurtta etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 3 ila 8 derece, diğer bölgelerimizde ise mevsim normallerinin 1 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor.” Denildi.

Açıklamanın devamında, “Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Bartın’da hafta boyunca gündüz sıcaklıklarının en yüksek 30 ila 32 derece dolaylarında, gece sıcaklıklarının ise 14 ila 17 derece arasında seyretmesi bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme