'Madencilerimizi bu anma mekanı ile yaşatacağız'

Amasra'da yaşanan ve 43 maden işçisinin hayatını kaybettiği günün yıldönümünde Amasra'da düzenlenen anma programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu açıklamalarda bulundu.

'Madencilerimizi bu anma mekanı ile yaşatacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Bankoğlu yaptığı açıklamada, "İçimizi yakan bu iş cinayetinin asıl sorumlularının, yani emri veren, uyarıları dikkate almayan, liyakatsizliği ve tedbirsizliği görmezden gelenlerin peşindeyiz." dedi. 

“Bizler unutmayacağız”

Bankoğlu, Amasra’da yapılan Madenci Anı mekanı ve Cumhuriyet Meydanı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz yıl yaşadığımız büyük facianın üzerinden bir yıl geçti. 43 madencimizi kaybettik. Liyakatsizlik, tedbirsizlik ve sorumsuzluk sebebiyle kaybettiğimiz 43 canımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Onları unutmak mümkün değil. Geride kalan anneler, babalar, eşler, çocuklar hergün, her an bu cinayetin acısını yaşıyorlar. Onlar bu acıyı elbette unutmayacak. Ama bizler de unutmayacağız.” İfadelerine yer verdi. 

“Adalet için hep beraber mücadele ediyoruz”

Bankoğlu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Bu karanlık ihmallerin bir daha canımızı yakmaması için elimizden geleni yapacağız. Maden şehidi ailelerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Bu yüzden ısrarla, inançla bu facianın sorumlularının adalet karşısında hesap vermesi için, adalet için hep beraber mücadele ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. İçimizi yakan bu iş cinayetinin asıl sorumlularının, yani emri veren, uyarıları dikkate almayan, liyakatsizliği ve tedbirsizliği görmezden gelenlerin peşindeyiz. Ocakları yakan bu olayların tekrar tekrar sorgulanması ve 43 şehidimizin hiçbir zaman unutulmaması için buradayız. Madencilerimizi bu anma mekanı işe yaşatacağız. Ruhları şad olsun. Buranın yapımında emeği geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Amasra Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bakmadan Geçme