Komşuda festival heyecanı

Bartın'ın festival takvimi belli oldu mu?

Yaz ayına girilmesiyle birlikte komşu il ve ilçelerde geniş çaplı Festivaller başladı. Bartın’da ise pandemi dönemine kadar konserler ve çeşitli etkinliklerle geçen Çilek Festivali ile Kum Zambağı Festivalinin ne zaman düzenleneceği merak konusu oldu.

Yaz ayına girilmesiyle birlikte çevre il ve ilçelerde Festivaller düzenlenmeye başlandı. Bu kapsamda komşu ilimiz Kastamonu’ya bağlı Cide ilçesinde 28. Cide Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Festivali başladı. 7,8,9 Temmuz tarihlerini kapsayan Festivalde toplamda 8 ünlü sanatçı ve ünlü gurup konser veriyor. 

Komşu ilimiz Zonguldak’a bağlı Ereğli İlçesinde de Sevgi, Barış, Dostluk Festivalleri düzenleniyor. 6 Temmuz tarihinde bağlayan Festival 9 Temmuz tarihinde sona erecek. Tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği ünlü sanatçıların boy gösterdiği konserlerle geçecek olan Festivalde 8 ünlü isim sahne alacak. 

Öte yandan ülkemiz pandemi dönemini geride bırakırken, pandemi öncesinde Bartın birçok keyifli etkinlik ve festivale ev sahipliği yaptı. Tüm Türkiye’de ün salan ve adına Festival düzenlenen Bartın çileği bu yıl tezgâhlarda yerini almasına karşın Haziran ayını kapsayan festival dönemi geçti.

Pandemi önce birçok konser ve çilek güzeli yarışmalarının düzenlendiği Çilek Festivali geçtiğimiz yılda da Çevre Şöleni etkinlikleri adı altında Nadide Sultan isimli sanatçının konseri ile kutlandı. 

Yine geçtiğimiz yıl Ağustos ayında İnkumu Tatil Beldesinde Kum Zambağı Festivali kapsamında ünlü sanatçı Derya Uluğ ve Kıraç konseri düzenlendi. 

Bartın halkının geniş katılımı ile geçen ve Bartın’a özgü motifler taşıyan Festivallerin bu yıl hangi tarihlerde gerçekleştirileceği ise merak ediliyor.

Bakmadan Geçme