Kenan Dursun adaylığını açıklıyor

Bartın'da uzun yıllardır İl Genel Meclis Başkanlığı görevinde bulunan Kenan Dursun AK Parti'den Bartın Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuruda bulunacak

Bartın’da uzun yıllardır İl Genel Meclis Başkanlığı görevinde bulunan Kenan Dursun AK Parti’den Bartın Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuruda bulunacak.

Yerel seçimler yaklaşırken siyaset arenası ısınmaya devam ediyor.

Bartın’da Belediye Başkanlığı için ismi ön plana çıkan siyasiler arasında yer  alan Kenan Dursun da Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulunacak.

İsmi her seçim döneminde ön plana çıkan Dursun'un yerel seçimler öncesinde Belediye Başkanlığı için aday adayı olup olmayacağı kamuoyunda merakla bekleniyordu.

Kenan Dursun kimdir?

Bartın siyasetine damga vuran isimlerden biri olan Kenan Dursun’un özgeçmişi şu şekilde;

Kenan Dursun, 1964 yılında Bartın'da doğdu.

İlk, orta, lise ve yüksek öğrenimini Bartın'da tamamladı.

1982 ile 2005 yılları arasında Bartın Küçük Sanayi Sitesinde oto elektrik atölyesi işletmeciliği yaptı.

Siyasi yaşamına 1993 yılında Refah Partisi'nde merkez ilçe ve il yönetim kurullarında görev alarak başladı. Refah Partisi'nin kapatılmasından sonra Fazilet Partisi'nde il yönetim kurulu üyeliği ve 1999 mahalli idareler seçimlerinde il genel meclisine adaylık gibi görevler üstlendi.

AK Parti'nin kuruluşunda yer alarak kurucu İl yönetiminde bulundu.

İki, üç ve dördüncü olağan kongrelerde İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Beş ayrı seçimin Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini yürüttü.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den Bartın Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeliğine seçildi.

5 yıllık meclis üyeliği döneminde 3 yıl İl Encümen üyeliği ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde 5 yıl kesintisiz Birlik Encümenliği görevini yürüttü.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde yeniden Merkez İlçe İl Genel Meclisi üyeliğine seçilerek 5 yıl İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini sürdürdü.

Bu dönemde 3 yıl İl Daimi Encümen Üyeliği, 5 yıl Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, 5 yıl Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekilliği, 1 yıl İçişleri Bakanlığı'nda Vilayetler Birliği Encümen Üyeliği ve 2 yıl Bartın Spor Kulübü AS Başkanlığı görevlerinde bulundu.

30 Mart 2019 Mahalli İdare Seçimlerinde üçüncü kez Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeliğine seçilerek 5 yıl İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini sürdürdü.

Bu süre içerisinde 2 yıl Köylere Hizmet Götürme Birliği ile 5 yıl Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Yönetim Kurulu görevlerinde bulundu.

15 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen Bartın Spor Kulübü'nün genel kurulunda kongre delegelerinin oy birliği ile Bartın Spor'un Kulüp Başkanlığına getirildi.

Halen İl Genel Meclis Başkanlığı görevini sürdüren Kenan Dursun evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme