41 noktada binlerce fidan dikildi

Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes sloganıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde Karabük'te 41 noktada binlerce fidan dikimi yapıldı

41 noktada binlerce fidan dikildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde Karabük’te 41 noktada binlerce fidan dikimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Karabük’te 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri bünyesinde "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganıyla fidan dikim programı yapıldı.

Bostanbükü köyü Kılavuzlar Mahallesinde düzenlenen programda mahlep, yabani kiraz ve sedir türlerinde 2 bin 23 fidan toprakla buluşturuldu.

Programda konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “İklim değişikliği konusu şu anda ciddi şekilde konuşmamız gereken ciddi şekilde tedbir almamız gereken ve bununla ilgili çalışmalar yapılması gereken bir konu. Çünkü son yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak afetler ve afetlerle birlikte değişen iklimle birlikte de çeşitli olumsuz sonuçlarla karşı karşıya geliyoruz. Bölgemizde geçmiş yıllarda çok fazla rastlanılmayan sel olayları gibi bununla birlikte bazı bölgelerde çığ olayları gibi suların çekilmesi ve yükselmesiyle ilgili konular gibi birçok konuda bunun etkilerini hep birlikte görüyoruz” dedi.

Karabük’ün Batı Karadeniz’in kalbi olduğunu ifade eden Yavuz, “Geleceğe nefes, cumhuriyete nefes sloganı bence en güzel Karabük’e yakışır. ‘Ne için?’ derseniz çünkü Karabük Cumhuriyet kenti. Cumhuriyet’e nefes, kısmi itibariyle Karabük’e çok yakışıyor. Aynı şekilde ‘Geleceğe Nefes’ diyoruz. Geldiğim günden beri Karabük’le ilgili Batı Karadeniz’in kalbi diyorum. Cumhuriyet kenti Karabük diyoruz ama aynı zamanda yüzde 74’e varan orman varlığıyla da yeşil Karabük desek herhalde ilimize yakışır diye düşünüyorum. Mavi Vatan’a ek olarak süper vatanı konuşuyoruz. Aynı zamanda da yeşil vatanı da konuşmamız lazım. Bu topraklar ülkemizdeki yeşil vatana çok büyük katkı sağlayan bir coğrafya. Yüzde 74’e yakını ormanlarla kaplı. Biz bugün dikeceğimiz fidan ülkemizde 2 bin 23 ayrı lokasyonda ekilen milyonlarca fidanlarla inşallah geleceğimiz adına olan ormanlarımıza ve yeşil vatana katkı sağlayacağız” diye konuştu.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, tüm insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük tehlikenin iklim değişikliği olduğu ve bununla mücadelenin bir insanlık vazifesi halinde devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin uzun yıllardır özellikle iklim değişikliğiyle ilgili bir ağaçlandırma kampanyasını devam ettirdiğini aktaran Keskinkılıç, “Türkiye’nin orman varlığı bir dönemde 20 milyon hektara düşmüştü arkadaşlar. Son 20 yılda yapılan çalışmalarla Türkiye’nin orman varlığı 23 milyon hektarın üzerine çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Deniz, Bartın’da 22, Karabük’te 41, Zonguldak’ta 37 olmak üzere 100 ayrı noktada aynı anda 52 bin fidan dikimi gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bakmadan Geçme