Kapı kapı dolaşıp oy istiyor

Moldovya asıllı Nadejda Aksüt muhtar adayı olarak Bartın'da seçimlere girecek

1996 yılında Türkiye’ye yerleşen Nadejda Aksüt bir süre sonra tanıştığı Abdullah Aksüt’le evlenerek Müslüman oldu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçti.

12 yıl önce evlenen ve eşinin yaşadığı Bartın’ın Akbaş köyüne yerleşen Nadejda Aksüt bu sürede çalışkan, girişimci kişiliği ile köy halkının takdirini topladı.

12 yıllık süreçte kadınlar başta olmak üzere köy halkının saygı ve sevgisini kazanan Nadejda Aksüt, köylülerin teklifi üzerine Muhtar Adayı oldu.

612 seçmeni bulunan köyde 2 muhtar adayından biri olan Nadejda Aksüt’ün en büyük destekçisi ise eşi Abdullah Aksüt.

2 çocuk annesi 57 yaşındaki Nadejda Aksüt seçime sayılı günler kala kapı kapı dolaşarak köy halkından oy istemeye devam ediyor.

Kapı kapı dolaşıp oy istiyor

Köyü sevdim ve hizmete karar verdim

Muhtar Adayı Nadejda Aksüt yaptığı açıklamada, “29 sene önce Moldovya’dan Türkiye’ye giriş yaptım. Türk vatandaşı oldum. Akbaş köyüne nasip oldu evlendim. Köyü sevdim ve onlara hizmete karar verdim. Cesareti milletten aldım. Destek olacaklarını biliyorum. İnşallah köy için her şeyi, elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Köyde halktan hem destek hem cesaret aldım. Ve kapı kapı dolaştığımda çok kişi muhtar olursunuz, bizim için her şeyi yaparsınız biliyoruz diyorlar.” Dedi.

Kararım net, karakterim sert

Herkesin kendisini sevdiğini ve güvendiklerini de sözlerine ekleyen Nadejda Aksüt, “Şaşıranlarda oluyor, neredeydin şimdiye kadar diyenlerde oluyor. Yine şimdiye kadar çıkman gerekiyordu diyorlar. Benim karakterimi bildikleri için, sözüm söz, kararım net, karakterim sert ve her şeyi millet için yapmaya hazırım.” İfadelerinde bulundu.

Kapı kapı dolaşıp oy istiyor

Yapacağına eminiz

Eşi Abdullah Aksüt’te açıklamasında, “Köylüler iyi karşıladılar, sen ille muhtar adayı çık biz senin arkandayız diye söylediler. Bana sordu bende dedim ki sen bilirsin. Bende destek atarım dedim. Nitekim de atıyoruz. Buda tahsilli olduğu içinden yapacağına eminiz yani. Köye köprüler yıkılırsa köprü hazırlıklarını yapacak, yolları çakıl edecek. Her bir konuda yardımcı olacak. Elinden geldiği kadar yardımcı olacak.” diye konuştu.

Sonuna kadar arkasındayız

Köy sakinlerinden Nuri Aksoy ise, “Akbaş köyünde muhtar adayı olarak bir bayan muhtar adayı çıkardık. Moldovyadan 12 yıl önce bu Akbaş köyüne ikamet etti. Tahsilli de olduğu için Akbaş köyü dedi ki bir bayan muhtar adayı istiyoruz. O yüzden bizde desteklerimizi vermek için sonuna kadar arkasındayız. Şaşıran var ama her şey güzel olacak, iyi olacak. Sıkıntı yok. Bayanlardan çok güzel destek ve katkı geliyor. Güveniyoruz, sonuna kadar destekliyoruz, yanındayız.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme