• Haberler
  • Bartın
  • Kadın girişimciler başarılarını artırmak için yola çıktı

Kadın girişimciler başarılarını artırmak için yola çıktı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulunun 'İş'te Kadın Gücü İş Geliştirme Programı' ile hayata geçirdiği yeni projenin ilk eğitimi gerçekleştirildi.  Kadın girişimcilerin geniş katılımı ile gerçekleştirilen eğitimde tüm kadın girişimcilere sertifikaları verildi. 

Kadın girişimciler başarılarını artırmak için yola çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışmaları ve projeleri ile Bartın’daki kadın girişimcilerin yanında olmaya devam eden ve kısa sürede dikkatleri üzerine çekerek takdir toplayan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, “İş’te Kadın Gücü: İş Geliştirme Programı” ile yeni bir projeyi hayata geçirdi. 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitime kadın girişimciler tarafından geniş katılım sağlanırken, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık da katıldı. 

Kadın girişimciler, Bartın Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı Akademik Personeli Arş. Gör. Dr. Ahmet Zelka’dan Finansal Okuryazarlık, Etkili Satış Teknikleri konusunda ise KOBİ, Proje Ve İletişim Uzmanı Eyüp Sabri Kundak’tan eğitimler aldı. 

Gerçekleştirilen eğitimler ile Bartın’daki kadın girişimcilerin iş dünyasındaki etkileşimlerini ve başarılarını arttırma, potansiyellerini en üst düzeye çıkarma, teknik bilgi birikimlerine katkıda bulunma, günümüz rekabet koşullarına adapte edebilme ve satış güçlerini arttırmaları hedefleniyor. 

“Bartın’da ki kadınlarımız için bir yola çıktık”

Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu yaptığı açılış konuşmasında hedeflerinin kadın girişimcilerin iş hayatında daha etkin rol almalarını sağlamak olduğunu ifade ederek; “Bartın Kadın Girişimciler Kurulu olarak Bartın’da ki kadın girişimciler desteklemek ve işlerini geliştirmeleri için fırsatlar sunabilmek adına çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Bugün burada kadın girişimcilerimize ve gençlerimize gururla sunduğumuz yılın ilk programı olan İş’te Kadın Gücü; İş Geliştirme Programının ilk iş geliştirme programını gerçekleştirmek için bir araya geldik. Girişimcilik toplumlarını ekonomilerini, dinamizmini kalkındıran unsurlardan biridir. Ancak kadın girişimcilerin bu alandaki potansiyeli ne yazık ki hala tam anlamıyla kullanılamamaktadır. Biz Kadın Girişimciler Kurulu olarak bu potansiyeli ortaya çıkarmak, desteklemek ve güçlendirmek amacıyla Bartın’da ki kadınlarımız için bir yola çıktık. İş’te Kadın Gücü; İş Geliştirme Programı ile hedefimiz kadın girişimcilerimizin iş dünyasında daha etkin ve daha rekabetçi bir rol oynamalarına yardımcı olmaktır.” Dedi.  

“Kadının gücü toplumların kalkınmasını da şekillendiriyor”

Fırıncıoğlu konuşmasının devamda ise şu ifadelere yer verdi; “Bu program sadece işletme becerilerini geliştirmekle kalmayacak aynı zamanda liderlik vasıflarını artırmalarına, ağlarını genişletmelerine ve kendi işlerini sürdürürken karşılaşabilecekleri zorlulukları aşmalarına da katkı sağlayacaktır. Hemen hemen her ay birçok konuda düzenleyeceğimiz iş geliştirme eğitimleri ile Bartın’da ki kadınlarımızın rekabet gücünü, pratiğe yönelik anlatmanın yanında teorik olarak da güçlenmesine yardımcı olacağız. Bugün burada toplandık, çünkü inanıyoruz ki; kadın gücü sadece bir işletmenin başarısı değil, aynı zamanda toplumların kalkınmasını da şekillendirmektedir. Kadınlarımızın ekonomide daha fazla yer alması sadece kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerini değil aynı zamanda toplumun genel refahına da katkı sunmalarına olanak tanır. Bu programın başarısı için birlikte çalışacağımız tün rol arkadaşlarımıza ve siz değerli kadın girişimcilerimize teşekkür ederim. Sizler bu programın taşıdığı değerleri ve misyonu hayata geçirmede büyük rol oynayacaksınız.” 

Kadın girişimcilere sertifikaları verildi

Karşılıklı görüş alışverişi ve soru, cevap şeklinde devam eden eğitim sonunda eğitime katılan tüm kadın girişimcilere sertifikaları verildi. 
“İş’te Kadın Gücü: İş Geliştirme Programı” ile hayata geçirilen proje kapsamında gerçekleştirilen eğitimlere her ay devam edileceği öğrenildi. Kadın girişimciler başarılarını artırmak için yola çıktıKadın girişimciler başarılarını artırmak için yola çıktıKadın girişimciler başarılarını artırmak için yola çıktıKadın girişimciler başarılarını artırmak için yola çıktı

Bakmadan Geçme