Hoparlörler sustu uygulama konuştu

Hoparlörler sustu, cep telefonu uygulamasını binlerce kişi kullanmaya başladı

Bartın’da çok uzun yıllardır kullanılan hoparlör sistemi tedavülden kaldırıldı. Gürültü kirliliğine yol açtığı için eleştirilen hoparlör sisteminin kaldırılmasının ardından bu defa cenazeleri takip edemiyoruz eleştirileri başladı.

Ancak hoparlör sisteminin yerini alan uygulama kısa sürede binlerce kişi tarafından kullanılmaya başlandı.

Bartın Belediyesi tarafından daha önce hoparlör sistemi ile Belediye İlan Servisi tarafından yapılan sesli anonslar, geliştirilen uygulama sayesinde 22 Ekim’den buyana vatandaşların cep telefonuna otomatik gönderiliyor.

Uygulamaya geçilen 2 aylık süreçte vefat, su kesintisi, etkinlik, meteoroloji, hizmet ve genel duyuruları cep telefonlarından takip etmek isteyen 9.422 kişi cepte anons uygulamasını cep telefonlarına indirdi.

Uygulamayı kullanmak isteyen vatandaşlar, https://play.google.com/store/apps/details... ve https://apps.apple.com/app/id1667215594 linklerinden uygulamayı telefonlarına indirebiliyorlar.

Vatandaşlar bu uygulama üzerinden ilanları sesli ve görüntülü dinleyebildikleri gibi Bartın Belediyesi web sitesi üzerinden “http://www.bartin.bel.tr/vefat-ilanlari” linkine tıklayarak cenaze ilanlarına yazılı olarak da “Vefat İlanları” başlığı altında ulaşabiliyorlar. 
 

Bakmadan Geçme