Hasankadı tam donanımlı itfaiye aracına kavuştu

Bartın'ın Hasankadı beldesi tam donanımlı 2023 model itfaiye aracına kavuştu

Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu beldeye tam donanımlı itfaiye aracı kazandırdı.

Görev yaptığı dönem içerisinde Başkan Emiroğlu’nun gayretleriyle Hasankadı beldesi 112 acil komuta merkezine kavuşmuş ve beldenin krtik bir ihtiyacı karşılanmıştı. Yine Hasankadı Belediyesi tarafından projelendirilip inşası tamamlanan sanayi sitesi de belde için önem taşıyan projeler arasında yer almıştı.

Son olarak uzun süredir takibini yaptığı itfaiye aracını Belediyeler Birliğinden hibe olarak tahsis ederek beldeye kazandıran Başkan Emiroğlu böylece beldenin önemli bir ihtiyacını daha karşılamış oldu.

Köpük tanklı ve kuru toz söndürme sistemli

Başkan Emiroğlu aracın 2023 model ve 6 ton su kapasitesine sahip olduğunu bildirirken, “Beldemizde olası yangın durumlarına karşı itfaiye aracı ihtiyacımız vardı. Bu talebimizi geçmişte ilgili bakanlıklara iletmiştik. Takiplerimiz neticesinde Belediyeler Birliğince 2023 model ve 6 ton su kapasiteli itfaiye aracımız beldemizde hizmete girdi. Aramız köpüktanklı ve kuru toz söndürme sistemli. Teleskopik aydınlatma sistemine sahip bir araç.” Dedi.

İlk müdahale hızla yapılacak

Yangın gibi olaylarla karşılaşmayı arzu etmediklerini ancak olası durumlarda ise ilk müdahalenin hızlı bir şekilde yapılacağının da altını çizen Başkan Emiroğlu, “Vatandaşımızın canını ve malını korumakta bizim görevimiz. Tabi bunun için araç ekipman çok önemli. İtfaiye aracımızla beldemiz ve çevresinde olası yangınlara ilk müdahaleyi çok hızlı bir şekilde yapma imkanına kavuştuk. Tabi ki dileğimiz yangın gibi durumlarla karşılaşmamak. Lakin böyle durumlar olduğunda da diğer noktalardan itfaiye ekipleri gelene kadar biz ilk müdahaleyi yaparak yangının büyümesini engelleyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Çalışmalarımız, projelerimiz devam edecek

Hasankadı’ya ve Hasankadı halkı için gece-gündüz demeden çalışmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Emiroğlu, “Beldemize ve beldemiz halkına hizmette bulunmak bizim için gurur kaynağı. Beldemizin ve hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımız, projelerimiz devam edecek.” dedi.
 

Bakmadan Geçme