Gebe Bilgilendirme Sınıfı faaliyetlerine devam ediyor

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde kurulan Gebe Bilgilendirme Sınıfı faaliyetlerine devam ediyor. 

Doğum yapan annelerin mutlu huzurlu bir gebelik ve doğum süreci yaşamalarını hedefleyen Bartın Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Bilgilendirme Sınıfı eğitim ve faaliyetlerine devam ediyor. 

Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi; "Sağlıklı gebe, sağlıklı bebek" anlayışıyla başlatılan Gebe Bilgilendirme Sınıfının temel hedefi; annelerin mutlu, huzurlu ve bilinçli bir gebelik ve doğum süreci yaşamalarına yardımcı olmaktır. Doğum öncesi kurslarla anneye; Gebeliğin oluşumu ve anne sağlığı, gebelik, gebelikte beslenme, doğuma hazırlık ve doğum, anne rolü ve iletişim, bebek beslenmesi( emzirme),  bebek sağlığı ve bakımı, doğum sonu kadın sağlığı ve aile planlaması gibi temel konularda eğitim verilmektedir. Gebe Bilgilendirme Sınıfımızda anne adaylarımıza temel eğitimlerin yanı sıra, pilates eğitimleri ile gebelik yogası eğitimleri de verilmektedir. Gebelikler, eşler ve yakınları için mutluluk kaynağı olup, yeni bir yaşam düzeni gerektirmekle beraber düzenli takip gerektiren bir süreçtir. Sağlıklı Hayat Merkezimizde verilen eğitimlerle, oluşabilecek risk faktörlerine karşı önlem almak, risk faktörlerini erken dönemde tanıyarak sağlık kuruluşlarına en kısa sürede başvurmaları ve en kısa sürede tedavilerine başlanarak anne - bebek hayatını korumak hedeflenmektedir.

Anneliğe hazırlık kursuna kimler katılabilir? 

Anne olmayı planlayanlar, gebeler, eşleri ve anneye yardımcı olacak kişiler ile doğum fizyolojisi, doğum ve yeni doğan bakımına ilgi duyan herkes kurslarımıza katılabilir. Not: Kursumuz ücretsiz olup, mart ayı içinde yeni dönem kayıtlarımız devam etmektedir.
İletişim: 0 378 228 40 10 Adres: Aladağ Mah. 14. Sok. No:14 Merkez/Bartın (İl Emniyet Müdürlüğü Arkası)”

Bakmadan Geçme