Ceylan İl Genel Meclisi için başvuru yaptı

CHP'li Hakan Ceylan İl Genel Meclis Üyeliği için aday adaylığı müracaatında bulundu

Yerel seçim öncesi Belediye Başkanlıklarının yanı sıra İl Genel Meclisi içinde aday adaylığı müracaatları sürüyor.

CHP’li Hakan Ceylan İl Genel Meclis Üyeliği için aday adaylığı müracaatında bulundu.

Geçmişte CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlıkları görevlerinde de bulunan Ceylan resmi görevlerinin yanı sıra partinin gönüllü neferlerinden biri oldu.

Hakan Ceylan özgeçmişi 

Hakan Ceylan, 1965 yılında Bartın Çiftlik Köyü doğumlu ve Kastamonu Göl Köy Köy Enstitüsünden mezun ilkokul öğretmeni Halil Ceylan ve Ayşe Ceylan’ın oğlu olarak doğdu. 

İlk, orta ve lise öğrenimini Bartın’da tamamladı. 

Liseyi bitirir bitirmez, emekli olan babasıyla birlikte çalışma hayatına atıldı. 

1982’de başladığı kitap kırtasiye iş hayatından 2014 yılında emekli oldu. 

Siyasetle gençlik yıllarında tanıştı. 1989’da SHP Gençlik Kolları’nda görev üstlenmeye başladı. 

1995 yılında SHP ile CHP’nin birleşmesi üzerine CHP üyesi oldu. CHP’nin Bartın’daki önemli yapı taşlarından Hasan Akyol ve Şeref Yıldız’ın yönetimlerinde görev aldı. 

CHP kadrolarında görev üstlendiği dönemlerde pek çok ilke imza attı: 

2002 yılında CHP Merkez İlçe Başkanı seçildi. 

2007 genel seçimlerinde CHP, 30 yıl sonra Bartın’dan ilk kez onun Merkez İlçe Başkanlığı döneminde milletvekili çıkardı. Muhammet Rıza Yalçınkaya, CHP Bartın Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 

2004’te yapılan mahalli idareler seçiminde de ilk kez Kozcağız beldesi belediye başkanlığı CHP’ye geçti. Meliha Okutay, Kozcağız’ın CHP’li Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 

2007 Aralık’ında il başkanlığına aday oldu. Görevi Kamil Altan’dan devraldı. 

2009 Mart’ında yapılan mahalli idareler seçiminde 30 yıl aradan sonra Amasra ilçe belediyesi, CHP’ye geçti. Ulus’la beraber Bartın’ın 3 ilçesinden 2’si CHP’li belediye başkanları tarafından yönetildi. Aynı seçimde Amasra ve Kurucaşile’de ilk kez il genel meclisinde 2 sandalye kazanıldı. 

Bartın merkezde de ilk kez Hasankadı, Kozcağız beldelerinde ve merkez ilçe de 3 belediye meclis üyeliği elde edildi. 

2010 yılı Mayıs kongresinde il başkanlığına yeniden aday olmadı. Aktif görevlerini bırakarak partisinin gönüllü neferi olarak yola devam etti. 

Cumhuriyet dönemi öğretmenlerinden, Halil Ceylan’ın 1980 öncesi en büyük öğretmen topluluğu TÖS ve TÖBDER geleneğinden yetişen Hakan Ceylan, Atatürkçü düşüncenin yılmaz savunucusu olarak pek çok STK, dernek ve cemiyette görevler üstlendi. 

Bartınspor’un 3. lige çıktığı sezonda yönetim kurulu üyeliği yaptı. Bartın Spor Adamları Derneği üyeliği, Bartın Halk Evi yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Bartın Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcılığı görevine halen devam etmekte. Evli ve 2 çocuk babası.

Ceylan İl Genel Meclisi için başvuru yaptıCeylan İl Genel Meclisi için başvuru yaptı

 

Bakmadan Geçme