Can'dan eleştirilere sert yanıt

Kumluca Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı İsmail Can konuğu olduğu Bülent Bostancı ile Seçim Özel programında, kendisine yapılan eleştirilere yanıt verdi. Başkan Can programda yaptığı konuşmada 'Kimse beni karalayarak, algı oluşturarak siyaset yapmasın' dedi. 

Kumluca Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan adayı İsmail Can Bartın Televizyonu Facebook Sayfasında yayınlanan Bülent Bostancı ile Seçim Özel Programının konuğu oldu. Bostancının sorularını yanıtlayan Başkan Can, kendisine yapılan eleştirilerin sorulması üzerine, “İsmail Can seçimi kaybediyor algısı yaratılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı. 

‘Su içilmiyor’ ne demek?

Başkan Can kendisine yapılan eleştirileri şöyle yanıtladı; “Kumluca’da adaylardan bir tanesi ‘Kumluca’da parası ödeniyor ama su içilmiyor’ dedi.  Kumluca’da su tüm evlerimizde Belediyenin suyu kullanılıyor. Tüm restoranlardan bu su kullanılıyor. Bu arkadaş galiba seçimden seçime, bayramdan bayrama geldiği için yanlış bilgi verildi. Suyumuz içilmiyor değil sadece bulanıyor. Bu da önümüzdeki dönem projelerimden bir tanesi. Arıtma yapılacak bu sorun çözülecek. ‘Su bulanıyor’ başka bir şey, ‘su içilmiyor’ başka bir şey. Kumlucalı nerenin suyunu içiyor şuanda. Başka bir yerden su mu geliyor. Bizim kullandığımız su belediyenin suyu. Devletin, İller Bankasının yapmış olduğu su. ‘Su içilmiyor’ demek ne demek. Hem kaynaktan analiz yaptırdığımız su var, hem de Devletin, İller Bankasının getirdiği mevcut hattın kullanıldığı su var. Ben kendi evimde belediyenin suyunu kullanıyorum. Birçok vatandaşımız evinde belediyenin suyunu kullanıyor. Bulanmadığı sürece suyumuz rahatlıkla içilebilir. Ama ‘para verip de içemiyoruz’ dediğiniz zaman buna bir cevap hakkı doğar. Ben bugüne kadar birçok programa katıldım, hiçbir programda adaylar noktasında cevap vererek seçimlere girmedim. Hep projelerimi anlattım, yapacaklarımı anlattım.  Kimse beni karalayarak, algı oluşturarak seçim kampanyası yapmasın. Kumluca’da suyu görmek istiyorsanız, restoranlara gidin, sürahilerdeki suyu sorun ‘bu su nereden dolduruldu’ diye. Cevabını onlar verecektir. Benim bir şey dememe gerek yok.  

“İsmail Can Kumlucalının yanında”

Bir halı saha meselesi vardı. 2021 yılın Gençlik Spor Müdürümüzün ziyaretinde sıkıntılarımızı anlattık. Halı sahanın yenileceği haberini verdi. Yaşanan afetten sonra bu çalışma gerçekleşmedi. Öncelik afette zarar gören yerler dedik. Geçtiğimiz günlerde Müdürümüz müjdeyi verdi. Bakanlık tarafından ödenek aktarılacağını söyledi. Protokol imzalandı. Ben sosyal medya hesabımdan bununla ilgili paylaşım yaptım. Halı saha Bakanlığımız tarafından yapılıyor dedim. Bu seçim dönemine geldiği için ‘biz müracaat ettik yapılıyor’ gibi bir paylaşım yapıldı. Ben emek vermişim müracaat etmişim. Bakanlık onaylamış, afet dolayısıyla ileri tarihe atılmış. Bugün de protokolü imzalanmış. Bizim buradan takibini yaptığımız projeyi ‘biz yapıyoruz’ dediğiniz zaman emeğimi zayi etmektir. Aday arkadaşların üzerinden hiçbir zaman konuşma yapmamışımdır. ‘Başkan yolunda bulunmadı’ gibi söylemler olursa bana cevap hakkı doğar. ‘İsmail Can seçimi kaybediyor’ algısı yaratılmaya çalışılıyor. Seçim algıyla değil, sandıkta kazanılır. Ben bu algıları kıra kıra iki dönem üst üste seçim kazandım. 31 Mart seçimlerinde inanıyorum ki, Kumluca halkı beni yalnız bırakmayacak. Kumluca halkı kadirşinastır. İyi günlerinde, kötü günlerinde yanlarında olduk. İki afet geçirdik, biz hemşerilerimizle birlikteydik. Aday arkadaşlarımızın hiçbiri orada değildi. İnsanımızın ne zaman yanında olmamız gerekiyorsak o zaman yanlarındaydık. Kumlucalı sahipsiz değil, iyi gününde de kötü gününde de İsmail Can Kumlucalının yanında.”

Bakmadan Geçme