Başkan Can'dan önemli açıklamalar

Başkan Can 'Eleştirilere de gereken cevabı vereceğiz' dedi

Kumluca Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Can yeni dönemde de aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini söylerken tek tek not ettiği eleştirilere de gereken cevabı vereceğini kaydetti.

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde 2 dönem üst üste seçilerek Belediye Başkanlığı görevini sürdüren İsmail Can, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde yeniden Belediye Başkan Adayı gösterildi.

Beldedeki seçim çalışmalarını sürdüren Başkan Can hafta sonu Kumluca sakinleri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Başkan Can burada yaptığı konuşmada göreve geldikleri ilk dönemden itibaren Kumluca beldesi için önemli çalışmalara ve projelere imza attıklarını söyledi.

Düğünlerin gerçekleştiği sosyal tesis, arıtma tesisi, kapalı pazar yeri, su hatlarındaki çalışmalar, sanayi sitesi, mesire alanı, yaya köprüsü, meydan, gibi ciddi projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Can Pandemi döneminde de esnafın ve halkın yanında olduklarını belirtti.

Hem borçları ödedik hem de hizmet getirdik

Kumluca Belediyesinin güçlü ve borçsuz bir belediye olduğunun da altını çizen Başkan Can, “Kumluca Belediyesinin 2024 yılı bütçesi 24 milyon TL.  Göreve geldiğimizde ise belediye bütçesi sadece 2 milyon TL idi.  Yine göreve geldiğimiz dönemde masanın üzerinde boy boy borç faturaları vardı. Biz hem o borçları ödedik hem de Kumluca’ya hizmet getirdik. Belediye olarak Kumluca’da tek bir esnafa borcumuz yok.” Dedi.

Bartın Belediyesinin destekleriyle Kumluca’da çok önemli hizmetlere imza attıklarının da altını çizen Başkan Can Bartın’da MHP’li Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun Cumhur İttifakının adayı olduğunu hatırlatarak yeni dönemde de Bartın Belediyesinin Kumluca Belediyesine destek sunacağına değindi.

Kumluca’ya yeni TOKİ konutları ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kazandırma noktasında da gerekli girişimlerde bulunduklarını ve belli bir noktaya geldiklerini söyleyen Başkan Can gerekli çalışmaların yapılmasıyla 85 dönümlük alanı  TOKİ yapımı ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi yapımı için Kumluca’ya kazandırmış olacaklarını söyledi.

Doğalgaz 2026'da gelecek

Doğalgaz konusuna da değinen Başkan Can doğalgazın Kumluca’ya geliş tarihinin 2026 olacağını ve bu konuda gerekli müjdelerin verildiğini ifade etti.

Çevre yolu konusunda da Belediye Meclis Üyeleri ile Kastamonu’da ziyaretlerde bulunduklarını aktaran Başkan Can bu hususta ırmak kenarından sanayi sitesinin oradan bir tünel projesi teklif ettiklerini ve bu projenin kamulaştırma maliyetinin de daha uygun olduğunu kaydetti.

Gayretle çalışmaya devam edeceğiz

Yeni dönemde de gece gündüz Kumluca halkının hizmetinde olacaklarını söyleyen Başkan Can, “Biz Kumluca halkı ile birlik ve beraberlik içinde bu çalışmaları gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönem içinde projelerimiz var. Su hattımız üzerinde yenileme çalışmalarını da gerçekleştireceğiz. Arıtma tesisiyle beraber su sorunu tamamıyla ortadan kalkacak. Kumluca’mızda büyük afetler yaşadık. Bu afetlerde hasar gören alt yapımızı da yeniledik.  Tüm hizmetlerimiz ekibimizle birlikte gayretli çalışmalarımızın eseridir. Desteğinizle yeni dönemde de aynı kararlılık ve aynı azim, gayretle çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Başkan Can seçim sürecinde rakip adaylarca yapılan eleştirileri de tek tek not ettiklerini ve hepsine gereken cevapları vereceğini söyledi.
 

Bakmadan Geçme