Bartın Belediyesindeki ATM memurları kim?

Bartın halkı bu sorunun cevabını bekliyor

31 Mart Yerel seçimlerinde Bartın Belediye Başkanlığına seçilen CHP’li Rıza Yalçınkaya’nın dün yaptığı açıklamalar Bartın gündemine bomba gibi düştü.

Açıklamalarına başlarken üzgün ve öfkeli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, kendisinden önce Başkanlık görevinde olan Hüseyin Fahri Fırıncoğlu’na siyasi çıkarlarla yaptığı işçi alımları üzerinden ateş püskürdü.

Başkan Yalçınkaya kanun gereği belediyelerde personel giderlerinin bütçenin yüzde 40’ını aşamayacağını belirtirken Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu döneminde siyasi olarak yapılan işçi alımlarıyla beraber belediye bütçesinin yüzde 73’ünün personel giderine gitmeye başladığını söyledi.

Mevcut durumda Bartın Belediyesine gelen her 100 TL’lik gelirin 73 lirasının personel maaşlarına gittiğini söyleyen Yalçınkaya böylesi bir tablo içinde Bartın’da rutin belediyecilik hizmetlerini nasıl sürdürebileceklerini sordu?

Belediye bütçesinin halka hizmet sunabilir bir hale getirilmesi amacıyla Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu döneminde siyasi çıkarlarla işe alınan kişilerin işten çıkarılacağını da sözlerine ekleyen Yalçınkaya, ilerleyen dönemlerde işçi alımı yapılması durumunda da işten çıkarılan kişilere öncelik vereceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Yalçınkaya’nın ATM memurlarıyla ilgili açıklaması da çok dikkat çekti.

Yalçınkaya açıklamasında, “Bankamatik memuru olarak bilinen veya bankamatik çalışanı olarak bilinen, belediyeye hiçbir fayda katmadan, halkın bu vergilerinden ödedikleri vergilerinden maaş alıp, zenginliklerine zenginlik katanlardan da bunun hesabını sormak Rıza Yalçınkaya olarak benim boynumun borcu. Yani bu bankamatikleri de en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağım. Çünkü bu halk vergileriyle fakirin, fukaranın parasıyla maaş alıp yan gelip yatanlar, zenginliklerine zenginlik katanlar da hiçbir zaman, biz aldık nasıl olsa keyfimize bakarız anlayışında olmasınlar. Onlardan da Bartın halkının bu parasının hesabını soracağım.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme