Bakanlık izni var imar izni yok!

Eski Kaymakamlık Binası nasıl Restaurant oldu?

Bakanlık izni var imar izni yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakanlık izni var imar izni yok!.. 

Eski Kaymakamlık Binası nasıl Restaurant oldu?

6 Mart gibi yakın bir tarihte Amasra Boztepe Mahallesi mevkisinde Hazineye ait taşınmaz üzerinde yer alan kaçak işletme belediye ekiplerince yıkılmıştı.

Şimdi ise iddialara göre Amasra Belediye Başkanlığı binasının karşısına Projesiz, izinsiz, ihale kanuna ve imar kanununa aykırı eski Kaymakamlık binasının ön cephesine kaçak yapı yapıldı. 

Bu bina Turizm ve Kültür Bakanlığı'na kütüphane olarak kullanılmak üzere tahsis edilmiş, kantini Kültür Müdürlüğü tarafından kantin ve büfe işletmesi olarak ihale edilmiş. 

Sonra ise bina önündeki Atatürk büstü başka yere kaldırılmış ve imarda binanın otoparkı olan alana kaçak yapı yapılmış.

İddiaya göre kitap kafe olarak 40 m2 alan ihaleye çıktı. Sonrasında bahçesine pergola sistem yapıldı. Son olarak bahçe duvarları yıkılıp yemek salonuna dönüştürüldü.

İhalesinde 40 m2 olan yer 120 m2'ye kadar büyüdü.

İhaleye giremeyen kişiler ihaleye şartlarına uyulmadığından şikayetçi. 

Vatandaşlar Amasra Belediyesi'nin önünde olan bu gelişmeler için ise Belediye'den nasıl izin alındığını ve verildi ise işletme ruhsatın nasıl verildiğini merak ediyor. 

Amasra kamuoyu bu konu hakkında açıklama bekliyor. 

Bakanlık izni var imar izni yok!Bakanlık izni var imar izni yok!Bakanlık izni var imar izni yok!Bakanlık izni var imar izni yok!Bakanlık izni var imar izni yok!

Bakmadan Geçme