Bakan Yumaklı Irmak Islah Projesini yerinde inceledi

Yoğun bir program ile Bartın'ı ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Irmak Islah Projesini yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Bartın’ı ziyaret etti. Programı kapsamında Yalı Bölgesinde yapımı devam Irmak Islah Projesini yerinde inceleyen Bakan Yumaklı DSİ yetkililerinden projeyle ilgili bilgiler aldı. 

Kanlı Irmak Caddesinden sonra Yalı Mevkiinde incelemelerini sürdüren Yumaklı burada yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bugün Bartın’dayız. Yeşiliyle, doğasıyla, turizmiyle, tarihi zenginlikleriyle, çok güzel alanları bulunan. Herkesin Çeşm-i Cihan olarak bildiği Amasra’sı olan bu güzel, şirin şehirde programlarımız kapsamında geçtiğimiz yıllarda taşkın ve selle ilgili çalışmalar yaptığımız yerlere bakmak istedik. Ben hem geçtiğimiz yıl, hem de bir önceki yıl taşkınlardan zarar görenlerin bütün ülkemizde, hayatını kaydedenlerde oldu hepsine Cenabı Hak’tan rahmet diliyorum. Her geçen yıl bir önceki yıla göre taşkının etkilerini azaltıcı yapılar yapıyoruz. Bugünde burada yerinde görmek istedik. Özellikle bu kolda vatandaşlarımızın gündelik hayatlarını da etkileyen taşkınlar olması ihtimaline karşı hâlihazırda devam eden çalışmaları da görmüş olduk. Son 22 yılda 5 bin 679 adet Taşkın Koruma tesisi yapıldı. İklim değişikliğinin etkisini her geçen yıl görebiliyoruz. Artık öngörülebilir olanların yanında, öngörülemez durumlarla da çok sıklıkla da karşılaşıyoruz. Dolayısıyla bunları da bizim mühendislerimiz olabildiğince öngörerek tedbir alma yolunda devam ediyorlar. 2024 yılı içerisinde yapacağımız Taşkın Koruma Tesis sayımız 314. Biz artık Bartın gibi bir şehrimizin sellerle, baskınlarla anılmasını istemiyoruz. Sadece burada değil, Türkiye’nin benzer taşkın ve sel potansiyeline sahip bütün illerinde çalışmalar yapıyoruz. Bunlara ciddi bütçeler ayrılmış durumda. Diliyoruz ki, hem bizler, hem de vatandaşlarımız sel ve afet durumlarına hazırlıklı olalım. El ele kol kola bunların getireceği hususları, olumsuzlukları yaşamayalım.” 

Bakmadan Geçme