Amasra anketlerde ilk sırada

Rus turistlerin Karadeniz üzerindeki duraklardan en çok beğendikleri nokta Amasra

Rusya’dan demir alan Astoria Grande isimli kruvaziyer 670 yolcusuyla Amasra’ya demirleyecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve 2021 yılında Uluslararası Giriş-Çıkışlara Açık Daimi Deniz Hudut Kapısı ilan edilen Amasra Limanı, kruvaziyer turizminin önemli duraklarından biri olmaya devam ediyor.

İlk kez 2022 yılının Ağustos aynında kruvaziyer ağırlayan Amasra 26’ncı kez kruvaziyer ağırlayacak. Rusya’dan demir alan 193 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip Astoria Grande isimli kruvaziyer 670 yolcusu ve 460 personeli ile Çarşamba günü sabah saatlerinde Amasra Limanına demirleyecek.

Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı gibi medeniyetlere ev sahipliği yapan Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra kruvaziyer seferleriyle 2 yıldan kısa bir zamanda 15 bin 744 yolcu ağırladı.

16 bin yolcu bandı aşılıyor

Son seferle birlikte deniz yoluyla Amasra’ya ulaşan turist sayısı 16 bini aşacak.
Gelecek yıllarda potansiyel artacak

Kruvaziyer turizminin gözbebeği noktalardan biri olmaya aday olan Amasra’da gelecek yıllarda sefer sayılarıyla beraber potansiyelinde artması bekleniyor.

Amasra en beğenilen durak

Astoria Grande kruvaziyerinde bugüne dek yapılan anketler sonucu Amasra’nın Karadeniz üzerindeki duraklardan en beğenilen nokta olduğu ortaya çıktı.

Dev kurvaziyerle Amasra’ya ulaşan turistler, Amasra Kalesi başta olmak üzere; Cenova Şatosu, Şapel, Kemere Köprüsü, Fatih Camii, Direkli Kaya, Bedesten gibi birçok tarihi yapıyı yakından görme imkanı bulurken doğal güzelliklerinin de keyfini çıkarıyor.

Turistler ahşap el oyma sanatı ve Bartın’a özgü tel kırma sanatı gibi çeşitli tekniklerle oluşturulan birçok farklı hediyelik ürünün satışa sunulduğu Çekiciler Çarşısını da gezerek alışveriş yapabiliyor.

Amasra ve bölge tarihine ışık tutan heykel ve eserlerin sergilendiği Amasra Müzesini de ziyaret eden turistler ilçedeki restoranlarda Amasra Salatası eşliğinde çeşitli balık menülerini tadıyorlar.

Safranbolu’da nasibini alıyor

Amasra’ya demirleyen kurvaziyerlerden bölgedeki önemli turizm noktalarından biri olan Karabük’ün Safranbolu ilçesi de nasibini alıyor.
Birçok turist Safranbolu’ya düzenlenen turlara katılarak bölgeyi gezme fırsatı buluyor.
 

Bakmadan Geçme