Aldatmaz'dan Yalçınkaya'ya gönderme

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile Belediye Meclis Üyesi Adaylarının basınla bir araya geldiği toplantıda konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, CHP Adayı Rıza Yalçınkaya'ya, 'Bartın sevdalılığı lafla değil icraatla oluyor' diyerek göndermede bulundu.


Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Bartın basını ile buluştu. Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, MHP İl Başkanı Ercümet Özçelik ve partililerin katıldığı toplantıda yapılan yatırımlar ve yapılacak projeler ele alındı.

Belediye Başkanı ve İttifak Adayı Fırıncıoğlu’nun ardından konuşan Milletvekili Aldatmaz uyum vurgusu yaparken kentin önünü tıkayan sorunların birliktelik içinde bir bir çözüme kavuştuğunu ve yeni projeler ile çalışmalarında da aynı uyum içinde hızla gerçekleşeceğini söyledi.

TOKİ’nin kanalizasyon sorununu birlikte çözeceğiz

Milletvekili Aldatmaz konuşmasında, “Bartın Belediye Başkanımız Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile birlikte uyumlu ve güzel bir çalışma sergiliyoruz. Amacımız Bartın’a hizmet edebilmek. 5 yıl önce ben Belediye Başkanı Adayı olmuştum ve o seçimi kazanamamıştım. Tabi her şeyde bir hayır var. Bugün Bartın’a Milletvekili olarak hizmet etmenin onurunu yaşıyorum. Bartın’ımızın ilçelerinden beldelerine ve köylerine kadar her yerine hizmet etmek için elimden geleni yapıyorum. Belediye Başkanımızla da çok uyumlu bir çalışma sergiledik. Şimdide yeni yapılan TOKİ’lerin alt yapı sorunlarının çözümü için çalışmalar yaptık. TOKİ’den kanalizasyon sorununu çözebilmek için 25 milyon TL gibi bir parayı Bartın Belediyesine aktararak TOKİ’nin kanalizasyon sorununu birlikte çözeceğiz. Bartın Üniversitemiz içindeki yurdumuzun su sorunu vardı. Bu sorun için Kredi Yurtlar Kurumu 7,5 milyon TL fon ayırdı. Bu fonla oradan bir sondaj yaparak yurdun su ihtiyacını karşılayacağız. Kalıcı bir çözüm yapalım ve Bartın Belediyesi de bu işe ortak olsun dedik. 15 milyon TL’lik bir bedel karşılığındaki bunun 7,5 milyon TL’sini KYK, geri kalanını da Bartın Belediyesi karşılayacak ve o bölgenin su sorununu kalıcı olarak çözülecek.” Dedi.

Bu işleri daha da artırarak devam etmek istiyoruz

Bartın Belediyesi ve diğer paydaşlarla birlikte Yalı bölgesinde devam eden Irmak Islah Projesinin de hızlı bir şekilde sürdürüldüğüne değinen Milletvekili Aldatmaz, “Belediyemizin yapması gereken işler var, firmanın yapması gereken işler var. AKMERCAN firmasının yapması gereken işler var. Tüm bunları koordine ederek belediyemiz başkanlığında bir ekiple beraber Irmak Islah Projemizin uyumlu şekilde devam etmesi noktasında elimizden gelen çalışmayı hep birlikte yapıyoruz. Yeni yapılan Devlet Hastanesi’nin yolları konusunda beraber çalışmalar yaptık. Hendekyanı bölgesindeki elektrik alt yapısının yer altına alınmasıyla ilgili çalışmalar yaptık. Bunlar bugüne kadar yaptığımız işler. Bundan sonrada bu işleri daha da artırarak devam etmek istiyoruz. Irmak Islah projesinin Kemer Köprü ayağını, denize kadar devam eden sürecini yapacağız. Bartın’ın kullanma suyu ihtiyacının, Bahçecik mevkiinden gelen suyun gelecek yıllardaki sorunlarını önlemek için DSİ ile beraber yapacağımız projeleri ve Bartın’ın gelişmesi için yeniden bir imar planını yapmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Çatmaca Kavşağını akıllı kavşağa çevirecek

Trafik konusunda yapılacak çalışmalara da değinen Milletvekili Aldatmaz, “Yeni Devlet Hastanemizin karşısındaki bölgeyi köprüyle bağlayarak trafik sorununu rahatlatmamız gerekiyor. Karayollarımız yakın bir zamanda Çatmaca Kavşağını akıllı kavşağa çevirecek. Valilik önüne bir kavşak daha açacak. Pelenkoğlu üst geçidinin altına bir kavşak daha yapılacak. Bartın’daki trafik sorununu çözebilmek için tüm bunları Belediye Başkanımız ile uyumlu çalışma halinde olduğumuzdan dolayı çok rahat yapabiliyoruz.” dedi.

İnkumu Tüneli de bizim projelerimiz arasında

İnkumu tüneli gibi önemli bir projeyi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek isteyerek hayata geçireceklerinin altını çizen ve Bartın sevdalılığının lafla değil icraatla olduğunu kaydeden Milletvekili Aldatmaz, “Bartın sevdalılığı lafla değil icraatla oluyor. Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fırıncıoğlu ile inşallah seçimlerden sonra çok daha uyumlu olacağız. Elimiz artık daha da güçlü. Bir Bakanımızda var. Cumhurbaşkanımız hükümeti kurdu. Tek başına iktidar olan bir Cumhur İttifakı var. Sayın Bakanımız Yılmaz Tunç 16 yıl kentimize başarıyla hizmet eden, Bartın’ın her yerini bilen bir kardeşimiz. O da bize çok güçlü destek veriyor. Katı Atık Bertaraf tesisimiz de çok yakında hizmete girecek. İnkumu tepesindeki depolamayı da yine belediyemizle birlikte bakanlığımızdan alacağımız güçle beraber rehabilite ederek doğaya ve turizme kazandıracağız. Bu bölgeyi Bartın turizmine açmak için elimizden geleni yapacağız. İnkumu Tüneli de bizim projelerimiz ve hedeflerimiz arasında. Bu projeyi Bartın Belediyesinin yapma şansı yok ama bunu seçimi kazandığımızda Cumhurbaşkanımıza giderek sizden bu talebimiz var diyeceğiz ve destek isteyeceğiz. Biz birlik ve beraberlik içinde Bartın’ı gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir olarak bırakmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İnşallah önümüzdeki dönemde daha güzel, daha yaşanabilir, göç veren değil göç alan ve istihdam yaratan bir Bartın için birlikte yola devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme