Aldatmaz'dan o açıklama

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz konuğu olduğu Ercan Aydın ile ER Meydanı programında TTK işçi alımı sonrası asil listede ismi çıkan 400 işçiden 260 kişinin Zonguldak'a gönderilmesi üzerine maden işçilerinin büyüyen tepkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın Televizyonun Facebook Sayfasında yayınlanan Ercan Aydın ile ER Meydanı programının konuğu oldu. 

Ercan Aydın’ın TTK maden işçisi alımına ilişkin sorusuna yanıt veren Milletvekili Aldatmaz, “İnsanlar Zonguldak’a gitmek istemiyorlar. Her gün gidip gelmek istemiyorlar onlar da haklılar ama onlardan ricam bir müddet buna katlanmaları. Daha da sonra biz onları Amasra'da evlerine daha yakın yerde çalışmalarını sağlamaya çalışacağız.” Dedi. 

“260 maden işçisi Zonguldak'ta işbaşı yapacaklar”

TTK işçi alımı sürecine de değinen Milletvekili Aldatmaz, maden işçisi alımı için Bartın’ın beşte bir oranında kontenjan alınması için büyük uğraşlar verildiğini ifade ederek; “Cumhurbaşkanımızın söz verdiği 2 bin işçiden 400 tanesinin Bartın nüfusuna kayıtlı kişilerden alınması için mücadele ettik. Bu 400 kişi TTK Genel Müdürlüğünün Zonguldak'ta olan Ereğli, Bartın, Zonguldak'ı kapsayan büyük bir Kömür İşletmesine alındı. Bu sayı Bartın için daha az öngörülmüştü. İl Başkanımızla Enerji Bakanımıza gittik. Hatta acil randevu aldık. 2 saat içinde Ankara'ya gittik. Yılmaz Bey'i devreye soktuk epey uğraşlardan sonra Bartın'ın geçmişte olduğu gibi beşte bir oranında kontenjan almasını sağladık. 2 bin işçinin 400 tanesi Bartın'dan alındı. Kuralar çekildi ve 400 işçimiz hak kazandı. Bunların sağlık ve güvenlik işlemleri yapıldı. Bir kısmının alımı yapıldı. 400 işçinin 105 tanesi Amasra'ya alınıyor. Bu da TTK’nın bu mürettep köyler kapsamındaki değerlendirmesiyle yapıldı. 400 kişiden e sağlık ve güvenlik işlemleri biten 260 maden işçisi Zonguldak'ta işbaşı yapacaklar.” Dedi. 

“Kazadan dolayı maden ocağımız kapalı”

Milletvekili Aldatmaz konuşmasının devamında 400 maden işçisinden yalnızca 105 tanesinin Amasra Müessesine alınmasının nedenini şu sözlerle açıkladı; “ 105 kişinin alınmasının nedeni, Amasra Müessesemizde kazadan dolayı iş alanının olmamasıdır. Kazadan dolayı maden ocağımız kapalı. Amasra Müessesemizde çalışan işçilerimiz yeni bir ocak açmak için gerekli çalışmaları yapıyor. TTK’ nın mühendislerinin verdiği karar doğrultusunda şu anda Amasra Müessesemizde 105 kişi kalacak. Geri kalanlar Zonguldak başlayacak. Amasra'daki maden kazasından kapalı olan ocakta yangın bitip adli işlemler yapıldıktan sonra olay yerini incelenecek. Bu işlemler yapılıp burada çalışmaya devam edilebilir kararı verdikten sonra hızlı bir şekilde bu kazanın yararları sarılıp tekrar eskisi gibi kömür çıkartmaya başlayacağı zaman Zonguldak'taki işçiler parti parti Amasra’ya kaydırılacak. Bizde işçimizin Zonguldak'a göçünü istemiyoruz.  Biz 400 işçimizi Bartın'dan girmesini isterken Zonguldak'a taşınmasını istemeyiz. Biz Bartın'da kalmalarını Bartın'daki TTK’ nın 400 ya da 600 değil geçmişte olduğu gibi bin 500 - 2 bin işçiyi çalışır duruma gelebilmesi için çalışma yapmamız lazım. İnsanlar Zonguldak’a gitmek istemiyorlar. Her gün gidip gelmek istemiyorlar onlar da haklılar ama onlardan ricam; bir müddet buna katlanmaları. Daha da sonra biz onları Amasra'da evlerine daha yakın yerde çalışmalarını sağlamaya çalışacağız.”

Bakmadan Geçme