Akyol, CHP'de adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisinde adaylık süreci devam ederken İsmail Cem Akyol da CHP'de İl Başkanı adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisinde adaylık süreci devam ediyor. CHP’de adaylığını açıklayan ikinci isim İsmail Cem Akyol oldu. 

Öncelikle özgeçmişini aktaran Akyol, İl Başkanlığı binasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “26.02.1979 Bartın doğumluyum. Anadolu üniversitesi İktisat Fakültesini 2002 yılında bitirdim.2002 yılında Bartın Chp Gençlik kollarında siyasi hayatıma başladım.Askerlik görevimi tamamladıktan sonra 2004 yılında Bartında iş hayatıma başladım.Işıklar Petrol AŞ.'de 11 yıl çalıştıktan sonra 2015 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir oldum ve ofisimi açtım. Halen Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak iş hayatıma devam etmekteyim.Evli ve 2 Çocuk babasıyım.” 

‘Partilimizin gönlünde iktidar olacağız’

Akyol açıklamasının devamında ise neden aday olduğuna değinerek, “Neden aday oldum? Cumhuriyetimizi ve partimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı olduğum için aday oldum. Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını bir adım daha öne çıkartmak için aday oldum. Çocuklarımızın geleceğe umutla bakması için aday oldum, Daha önce belediyeciliğini üstlendiğimiz Bartın Merkez, Ulus,Kurucaşile,Kozcağız belediyelerini kazanmak için var gücümüzle çalışmak için aday oldum. Şu anda elimizde sadece gözbebeğimiz Amasra Belediyemiz var. Yönetimimize bu görevi verdiğinde bu birlikteliği sağlayacak. Son yıllarda Bartın da tüm Cumhuriyet halk partilerimizin kaygılandığını, parti içinde iç barışın Halk Partisi çatısı altında birleşen Sol görüşlü üyelerimizin ortak adayı olmak sağlamadığından ötürü üyelerimizde ve delegelerimizde endişe olduğunu gördüm. Cumhuriyet için çıktım. Ve şahsıma verilen ve verilecek olan desteğe şimdiden teşekkür ederim. Göreve geldiğimizde isimler üzerinden yapılan siyasete son vereceğim.Üyelerimizin gönlünden geçen birleştirici adayın ben olacağıma inandığım için aday oldum. Geçmişten bu güne yapılan ve yapılmayan ne varsa tespit edip, birlik ve beraberliğimizi güçlendirip kaybettiklerimizi geri almak için aday oldum. Asıl olan üyelerimizin ve partili dostlarımızın düşünceleridir.Önümüzde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde üyelerimizin ve partilimizin istediği yönde olması için var gücümle çalışacağım. Biz önce partilimizin gönlünde iktidar olacağız.”dedi. 

“Hep beraber başaracağız”

Akyol açıklamasının devamında şunları da söyledi, “Bunu başardığımızda elde edemeyeceğimiz sonuç yoktur.Bunu Cumhuriyet Halk Partisi başarmıştır ve bundan sonra da hep beraber başaracağız. İlimizin en ücra köşesindeki üyelerimiz ve halkımız ile aynı havayı koklamak için yola çıktım. Bunu partilimiz dostlarımızla beraber başaracağız. Eğer biz istersek olur. Çünkü bizim içimizde ve kalbimizde bu ruh var.Cumhuriyet ruhu var. Cumhuriyet Halk Partisi ruhu var.Hepsinin üstünde Atatürk ruhu var. Bize yakışan bu partiyi yüceltmek ve hak ettiği mertebeye çıkartmak ve zirvede tutmaktır. Biliyorum ve inanıyorum ki bu güç Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş her bir neferimizde mevcuttur.

“Herkesin adayı olmak için yola çıktım”

Ne mutlu bize ki göz bebeğimiz,Milli mücadeleyi gerçekleştiren, emperyalistleri ülkemizden def eden Kuvayi Milliyecilerin, bağımsızlık sevdalılarının partisi kurtuluş savaşı vermiş, seçilme hakkını vermiş,tüm gerçekleştirmiş.çoğulcu demokrasiyi egemen kılmış kadınlara seçme vatandaşları hukuk karşısında eşit kılmış,emeğin hakça bölüşülmesinin savunucusu partimiz 100 yaşını kutladı. Bu çatı altında birlikte olmamızı sağlayan ,demokrasi ile bu açıklamalarımıza vesile olan,bunu bize sağlayan Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere partimizin tüm kurucularını saygı ve minnetle anıyorum. Parti içi demokrasiyi ülkemizde yaşatan yegane parti Cumhuriyet Halk Partisidir.Atanmışların olmadığı,en alttan en üste tüm üyelerimizin katılımı ile demokrasi kılıcını onur ve gururla sallandıran Cumhuriyet Halk Partisidir. 

“Yıldırmak abimize başarılar diliyorum”

Tüm örgütlerimiz bunun mücadelesi ve heyecanı içerisindedir. Partimizin tüm kongrelerden başarı ile çıkacaktır.Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarımız tarihi sorumluluklarının farkındadır. Adaylık açıklaması yapan Parti büyüğümüz Mehmet Yıldırmak abimize başarılar diliyorum. İsmail Cem Akyol Kimdir. Birlik olmanın adıdır,beraber olmanın adıdır. Herkesin adayı olmak için yola çıktım.Hep birlikte başaracağız. Bu duygu ve düşüncelerimle bizleri onurlandıran siz basın emekçilerine yol arkadaşlarımıza, partili dostlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Bakmadan Geçme