• Haberler
  • Bartın
  • Akdeniz, Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi toplantısına katıldı

Akdeniz, Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi toplantısına katıldı

Bartın'da Ahilik Haftası için İl Kutlama Komitesi toplantısı yapıldı

Bartın’da  Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan Başkanlığında Ahilik Haftası için İl Kutlama Komitesi toplantısı gerçekleştirildi.

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz toplantıya ilişkin verdiği bilgide, “Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak Ahilik İl Kutlama Komitesi Toplantısına katıldık. Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan başkanlığında yapılan toplantıda bu yıl 18 - 24 Eylül 2023 tarihlerinde Kırşehir Merkez olmak üzere Bartın’da da gerçekleştirilecek olan 36’ncı Ahilik Haftası Kutlamaları ile ilgili olarak, İlimizdeki kutlama programı belirlendi.” Dedi.

Program hakkında da bilgiler veren Akdeniz, “Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların teşkilatlarında yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ile çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda her yıl Ahilik Haftası kutlamaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 36. Ahilik Haftası Kutlamaları; Kırşehir merkez olmak üzere 81 ilimizde 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında kutlanacak. Kutlamalar kapsamında Bartın’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma, İl Kutlama Komitesi olarak Bartın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan’ı ziyaret, Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezinde öğrencilere Ahilik Kültürü Sunumunun yapılması, Ahilik Aşı ve Lokma Tatlısı ikramı ve Kur’an-ı Kerim okutulması gibi etkinlikler yer alıyor.” Dedi.

Bakmadan Geçme