450 milyonluk yatırım planı oylamaya sunulacak

Bartın İl Genel Meclisinde başlayan ve 20 gün sürecek Kasım ayı toplantıları kapsamında 2024 yılı performans planının görüşmelerine başlandı. 

Bartın İl Genel Meclisinde 1 Kasım itibariyle bütçe maratonu başlandı. 20 gün sürecek toplantılarda 2024 Mali Yılı Performans Planının genel görüşmelerine başlandığı açıklandı.

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun konuyla ilgili yaptığı açıklamada 01 Kasım Çarşamba günü başlayan Kasım ayı toplantılarının bütçe görüşmelerine denk gelmesi nedeniyle 5302 Sayılı Özel İdare Kanunu gereği 20 gün süreceğini belirterek bu kapsamda ilk 4 günlük toplantılarda özel idarenin Kasım ayına ilişkin iş ve işlemleriyle ilgili dosyaların görüşüldüğünü ve kalan 16 günlük süreninde ilk 9 gününde 450 milyon TL olarak planlanan 2024 Mali Yılı Performans Planının genel görüşmelerine başlandığını söyledi.

450 milyonluk yatırım programı oylanacak

Başkan Dursun ayrıca 9.  günün sonunda Performans Planının kabulünün oylanacağını da dile getirdi. Performans planının kabulünün hemen akabinde 3 gün sürecek olan 2024 Yılı Çalışma Ve Yatırım Programının da mecliste genel görüşmelere açılacağını ifade eden Dursun,  9 gün boyunca ayrıntılı şekilde her noktasını ele alarak ilave ve değişikliklerle birlikte 450 milyonluk Çalışma ve Yatırım Programı'nın da oylanacağını belirtti. Geri kalan son 4 günlük süre içerisinde de bütçenin genel görüşmelerinin ardından yapılan oylamalarla karara bağlanarak 2024 yılı programlarının hayata geçirileceğini söyledi. 

Kapsamlı açıklama yapılacak

Ayrıca Başkan Dursun, 2024 mali yılı bütçesiyle tüm kesimlerin taleplerine ulaşabilmeyi hedeflediklerini sözlerine ekleyerek bu kapsamda Çalışma Ve Yatırım Programı'nın meclisteki oylamasının ardından Bütçe kalemleriyle ilgili kamuoyunu aydınlatacak kapsamlı açıklama yapacaklarını ifade etti. 

“Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum”

Başkan Dursun açıklamasının devamında, “Mecliste görüşmeleri devam eden 2024 Mali Yılı Performans Planı, Çalışma ve Yatırım Programı ile Bütçenin şimdiden Bartın’ımıza ve Özel İdaremize hayırlı olmasını diliyor,  devam eden Meclis ve komisyon çalışmalarımızda tüm meclis üyelerimize de başarı ve kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme