33 bin TL ceza yediler

Bartın'ın Güzelcehisar köyünde dinamitle balık avı yapan iki şüpheli Sahil Güvenlik ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. 33 bin 127'şer TL idari para cezası kesilen şüpheliler hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Bartın’ın Güzelcehisar sahilinde kayıkla denize açılan iki şahsın dinamitle balık avlaması üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı DEGAK-3 dalgıç ekibi ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri botla bölgeye ulaşım sağladı.

Bu sırada kıyıya yanaşmakta olan kayıktan denize malzemeler atıldığı görüldü.

Yapılan incelemelerde denize atılan malzemeler arasında 4 adet dinamit, 5 adet fünye ve dalış malzemeleri ele geçirildi. Ayrıca şahısların araçlarında ve ikametlerinde de arama yapıldı.

2 şüpheli hakkında 'Su Ürünleri Kanununa Muhalefet' suçlarından 33 bin 127'şer TL idari para cezası uygulandı.

Şahıslar hakkında adli işlemde başlatıldı.

33 bin TL ceza yediler

Sahil Güvenlik Komutanlığından uyarı

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan uyarıda, “Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı kanunların kendisine verdiği yetkiye dayanarak denizlerimizde sürdürülebilir balıkçığı sağlamak, balık neslini sonraki nesillerimize aktarmak, her bir balığa üreme şansının verilmesi ve balık stokunun azalmaması temelinde her türlü ticari ve amatör balıkçılık faaliyetlerini denetleme görevini özveriyle yerine getirmekte olup balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak, balık neslini sonraki nesillerimize aktarmak için özellikle boy, dönem, yer ve ağ yasaklarına mutlaka uymalarını bekliyoruz.” Denildi.
 

Bakmadan Geçme