1 yılda yüzlerce olaya anında müdahale

Bartın Belediyesi tarafından 2023 yılı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında İtfaiye Müdürlüğü tarafından İnkumu Tatil Beldesinde cankurtaran ekipleri 121 kişiyi boğulmaktan kurtarırken öte yandan ekipler hem sel sonrası sahada ki temizlik çalışmalarında görev aldı hem de olası yangın ve patlama gibi olaylarda anında müdahalede bulundu. 

2023 yılını geride bırakırken Bartın Belediyesi tarafından 1 yıllık dönemde hem vatandaşın güvenliği sağlandı hem de halk sağlığı noktasında çok sayıda çalışma gerçekleştirildi. 

121 kişi boğulmaktan kurtarıldı

Bu kapsamda yaz dönemlerinde yerli ve yabancı olmak üzere binlerce turisti ağırlayan İnkumu Tatil Beldesinde İtfaiye Müdürlüğüne bağlı cankurtaran ekipleri sabahın erken saatlerinden gece saatlerine kadar nöbet tuttu. 

13 kişilik ekiple 1 Haziran itibariyle göreve başlayan cankurtaranlar 2023 yaz sezonu boyunca 121 kişiyi boğulmaktan kurtardı. 
Olası boğulma vakalarına daha hızlı müdahale edilmesi noktasında da araç çeşitliliğini güçlendiren Bartın Belediyesi yine bu dönemde 1 adet jetski alarak cankurtan ekibine tahsis etti. İtfaiye Müdürlüğü tarafından İnkumu Tatil Beldesinin en yoğun olduğu yaz sezonunda her hafta anayollar dezenfekte edildi. 

1 yılda yüzlerce olaya anında müdahale

115 yangına müdahale edildi

İtfaiye Müdürlüğünün 1 yıllık dönemde hemen her olaya hızlı müdahalesi ev, araç, ot, çöp ve baca yangınların da devam etti. Bu kapsamda itfaiye ekipleri 115 yangın olayına müdahale etti. 1 yılda yüzlerce olaya anında müdahale

İtfaiye personelinden eğitim faaliyeti

İtfaiye Müdürlüğüne bağlı personeller tarafından belirli aralıklarla hizmet içi eğitimler verildi.  İtfaiye hizmet binasını ziyaret eden toplamda 800 İlkokul ve Anaokulu öğrencisine personel tarafından eğitimler verildi. Kamu çalışanlarına temel yangın eğitimi verilerek, tatbikatlar yapıldı. 

İtfaiyeden sel sonrası ilk müdahale

2023 yılı içerisinde sel afeti ve su taşkınının meydana getirdiği olumsuzluklardan etkilenen Bartın’da hayatın normale dönmesi noktasında İtfaiye personeli mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarını sürdürdü. Sel sonrası oluşan çevre, İşyeri, İkametgah gibi yerlerde selin meydana getirdiği kirlilik itfaiye ekiplerimiz tarafından yıkanarak, temizlendi. İnkumu’ da sel sonrası oluşan çevre kirliliği temizlenerek cadde ve sokaklar yıkandı. Doğal afet sonrası oluşan selden kaynaklı evler, işyerleri, kamu binaları gibi yerlerde oluşan su basmalarına itfaiye ekipleri müdahale etti.  1 yılda yüzlerce olaya anında müdahale1 yılda yüzlerce olaya anında müdahale

Öte yandan ekipler tarafından 160 işyerinin ruhsat alma aşamasında yangın ve patlamalar yönünden tetkik ve kontrolleri yapıldı. 
 

Bakmadan Geçme